Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

21. 7. 2009 17:36

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 590 kJ / 858 kcal
Bílkoviny145,48 g
Tuky30,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 547 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě si tento recept můžete udělat i s normálním špenátem.

Nevím, jestli se tak špatně dívám, ale chyběl mi tu recept na klasiku špenát+věpřové+bramborový knedlík. Úplně jako z Což takhle dát si špenát :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

2. 1. 2011 14:55

Terezko, já ho zkoušela vloni zazimovat podle Tebe, ale nepřežil:-( Dokonce jsem ho i přikryla, stejně vymrznul:-/:-8

tejaja tejaja

2. 1. 2011 14:10

zizala má pravdu, mangold nie je druh špenátu, je to samostatný druh, je príbuzný červenej repe aj kŕmnej repe. Pestujú sa 2 odrody - listový a špargľový mangold.
Ja si mangold vysievam na záhrade už vyše 20 rokov, odkedy máme záhradu. Vysievam špargľový, pretože má široké listové stvoly, ktoré sa dajú pripravovať ako špargľa.
Mangold ale nemám len od jari do jesene, ako píše zizala, ale na jeseň všetky listy orežem a nechám tak. Skoro na jar, keď ešte v záhrade nič nie je, vypustí nádherné listy, a tak máme prvú zeleninu ešte pred sadením ostatnej zeleniny. Potom už ale staré rastliny vyberám, pretože idú do kvetu a kvalita listov nie je dobrá.
Niekoľko rastlín zabezpečí celú rodinu na celý rok :yes:;-)

Denisa

2. 1. 2011 12:59

Moc děkuji za recept.:-)

Klariska Klariska

12. 8. 2010 09:44

Mangold máme ze zahrádky, ovařené listy nasekané v robotu dáváme po asi litrových dávkách zamrazit. Rodinná porce "špenátu" je tak vždycky po ruce. Přidávám foto :).

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2010 13:19

Já jen malou technickou: špenát je špenát a mangold není druh špenátu, ale samostatný druh, který se mj. může upravit jako špenát. Já už špenát ani nepěstuju, vždycky mi hrozně brzy vyrazil do květu, pěstuju mangold, který můžu mít na zahradě od jara do podzimu, vždycky po seříznutí zase obroste a tak mám dobrotu kdykoliv :-p;-)

mrduk

20. 5. 2010 12:11

No on když se ten špenát zblanšíruje a pak promele přes klasickej masomlejnek a pak dělá na cibulce s česnekem a kapkou smetany nakonec, tak to je mnohem lepší, je to víc nahrubo ;-) Ale to je věc názoru, já jsem nikdy ty úplně na kejdu rozmixovaný špenáty rád neměl, stejně jako zelí, když je úplně na kejdu. A knedlik dělat z pytliku, to je taky skoro hřích :-((

Jituska Jituska

22. 7. 2009 08:54

Děkuju moc :) já mám radši z čerstvých surovin jídla. Během dneška dodám ještě fotečku :-)

spagetka spagetka

21. 7. 2009 18:27

Jituš, perfektně napsaný receptík:yes: a úplně se jednomu sbíhaj sliny ;-):-p:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 7. 2009 17:45

Jituš, máš pravdu, aspoň teda v kategorii "špenát" jsem nic takového nenašla a to teda koukám!!!:-)):-D Já dělám například špenát s uzeným bůčkem a br. knedlíkem a je to fakt mňamka! Jenže, ten listový špenát asi neumím upravit, nebo co, tak dělám raději normální, mražený. Ty máš veliké plus za připomenutí dobrého jídla:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový knedlík příprava bramborového knedlíku špenát s výpečky bramborový knedlík recept špenát s bramborovým knedlíkem maso ke špenátu spenat s veprovym masem vepřové maso se špenátem spenat s knedlikem špenát s masem druhy špenátu jak upravit špenát zmrazování špenatu špenát a vypecky vepřové se špenátem bramborový knedlik se špenátem bramborovy knedlik,spenat a maso recept bramborový knedlík špenát maso špenát s vepřovým

Suroviny: kotleta vepřová bez kosti, knedlík bramborový, listy mangoldu, vejce, sůl, česnek, cibulka, kmín celý, mouka, olej

TopRecepty.cz

Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYRR