Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková omáčka z trouby

Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná jemným knedlíkem, šlehačkou, případně i brusinkami.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min +doba odležení

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, +doba odležení )

31. 10. 2019 18:13

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie14 717 kJ / 3 517 kcal
Bílkoviny202,81 g
Tuky262,97 g
Vláknina56,45 g
Cholesterol 864 mg
Sodík 15,86 g
Sůl39,22 g
Sacharidy59,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčku můžete zalít i mlékem, je to zdravější varianta. Jelikož ji mám vždy hodně hustou, již nezahušťuji moukou. Ale pokud by se vám zdála málo zahuštěná, smíchejte šlehačku s moukou a nalijte do omáčky.

Pokud máte rádi brusinky, jistě si je dejte na na vyšlehanou domácí šlehačku.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Loulalo Loulalo

18. 1. 2020 23:49

Pardon, ano je to z plecka :-)

casino casino

18. 1. 2020 21:09

Loulalo: "Bofinka, vidíte, přeci jen je to svíčková.."
No, 8 větších mrkví,1,5 většího celeru na pouhých 800g masa vem čert...:-8
...ale jestli to rozfofrované masééénko na fotečce je svíčková, pak jsem panna na Skálholtu ;-)

maris maris

18. 1. 2020 17:42

Eja57: podle fotky bych řekla, že je to loupaná plec;-):-)

Eja57 Eja57

18. 1. 2020 17:21

Loulalo: ok, takže i nadále zůstane tajemstvím, jaký kus masa byl v tomto receptu použit...pokud udám gramáž, stupně a dobu pečení, tak "masíčko" začátečníkovi! moc nepomůže, kráva je poměrně velké zvíře....

Loulalo Loulalo

18. 1. 2020 16:46

Petro, super, jsem ráda, že chutnala :-)
Dajdo, citron jsem nikdy nezkoušela, mohu vyzkoušet :-)
Eja57, ne, kližka to opravdu není..
Bofinka, vidíte, přeci jen je to svíčková.. :-)

bofinka

18. 1. 2020 15:28

No, nechci byt neuctive kriticka, ale omacka pripomina spise mrkvovo - celerovou kasi :-(

Eja57 Eja57

18. 1. 2020 09:43

800 g hovězího "masíčka" ( v textu je i "masínko"") - nevím úplně, který kus krávy to je:-D podle fotky samotného masa bych tipla možná i kližku??? Ale podle mne by určitě bylo ku prospěchu věci upečené maso do dodělání omáčky pevně zatáhnout do dvojitého alobalu, zpevní a dobře se pak krájí.
Jinak souhlasím s Dajdou, určitě citron přímo do pečení...(dávám do základu i trochu hořčice a i trochu brusinek, ale to je na každém)
Ten trik s vypuštěním restování základu před vložením do trouby se mi líbí, pečlivým seškrábáním výpečků ze stěn mísy bude asi výsledný efekt stejný jako restování předem....
Kdo má rád hodně hustou omáčku ( já...) a dost sladkou ( to já tak úplně ne, na 8 mrkví bych dala citron určitě), tomu bude určitě chutnat:yes:

Dajda Dajda

18. 1. 2020 08:05

Já jsem pro zlatou střední cestu: ani šlehačka, ani mléko, ale klasická 12 % smetana je pro mě tak akorát. Brusinky miluju, těch musí být hodně, bez ušlehané šlehačky, zvláště sladké (jak vám dají na talíř leckde v restauraci) se naprosto obejdu. Chválím absenci cukru (brusinky jsou dost sladké a udělají s pikantní nesladkou omáčkou fajn kontrast, ostatně mrkev přidá také sladkou chuť) a hořčice - zelenina a výpek z masa dodají omáčce mnohem lepší chuť. :yes::yes: Přimlouvala bych se ještě za špetku tymiánu a určitě citrón - nakrájet na plátky (může být i s kůrou) a dát péci s masem. Na talíři ho už mít nemusím! ;-)

Petra Dvor. Petra Dvor.

17. 1. 2020 22:27

Dobrý den, přidala jsem fotečku, svíčková super. :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková v troubě svíčková z trouby svíčková pečená v troubě svíčková recept vepřová panenka s omáčkou vepřová panenka recept recept na svíčkovou v troubě svíčková do trouby vepřová panenka recepty svičkova v v troube svíčková recept trouba recept svickova v troube recepty omáčky recept na svíčkovou svíčková recept v troubě svíčková na smetaně z trouby dobrá svíčková z trouby vepřová panenka vepřová panenka v troubě veprova svíčková v troubě

Suroviny: mrkev, celer, cibule, petržel, jalovec, koření nové koření, pepř, sůl, máslo, maso hovězí, špek, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pvwn