Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s kaki

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 11. 2019 21:34

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 609 kJ / 2 297 kcal
Bílkoviny29,42 g
Tuky148,26 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 634 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy207,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z nejakého časopisu, už netuším, z akého.

Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

15. 11. 2019 19:09

casino: :yes já bych napsala "měla jsem tři kaki každé jinak měkké"....:-D

casino casino

15. 11. 2019 18:57

Eja57:
No, zkuste ten trojjediný název pojmout jako edukativní:-8:-D :-K

Eja57 Eja57

15. 11. 2019 13:55

casino: ehm:-O:-? persimmon a tomel je pořád kaki, jen pod jiným názvem, ze stejného stromu...

casino casino

14. 11. 2019 23:04

persimon byl přezrálý, skoro jak marmeláda, tak na lžičku
tomel byl zralý tak akorát k jídlu, jen jsem ho podlábil vidličkou
kaki, ještě nedozrálé, jsem nakrájel na kostky nožem
Z těsta podle rcp https://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke... jsem vyválel tři pláty a každý naplnil; náplň jsem doplnil rozinkami (používám nenamáčené, stejně změknou)
Těsto jsem neroloval, pouze zavinul
Pečeno bylo při 200°C/10 min. a dopečeno při 175°C dalších 20 min
A jaké že to bylo?
No, skoro bez chuti... (tedy chutnalo to po použitých surovinách, ale kaki v náplni NIKDO neuhodl), ale to s tím tvrdým ovocem bylo nejlepší
No a na níže položenou otázku: "...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?" odpovídám podobně jako autorka:
Jj, změkne:-)
Edit
Nevím, zda příčinou je relativně malé množství náplně, ale ještě po 24 hodinách bylo těsto chrumkavé:yes:

tejaja tejaja

10. 11. 2019 17:07

casino: Robila som závin prvý raz, takže viem, ako to po pečení vyzeralo a chutilo. Preto som si dovolila napísať tú poznámku. Ovocie zmäklo, ale nebolo rozblemcané, kocky boli síce mäkšie, ale nie úplne mäkké, držali pekne tvar. Takže kto chce chytiť do ruky a jesť, môže mať problém, chce to v tom prípade tanierik a lyžičku. :-) Preto tá poznámka o rozmixovaní. Mne to ale chutilo tak, ako to je napísané. Myslím, že aj veľmi zrelé kaki by držalo tvar.
Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov. ;-)

casino casino

10. 11. 2019 14:47

No, nebudu se zde otírat o rozblemcané těsto vo vnútri, každému chutná něco jiného, že ;-)

Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
"Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že :-)
...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne? :-K

tejaja tejaja

10. 11. 2019 09:46

MiskaM: Ďakujem. :-K

MiskaM MiskaM

9. 11. 2019 22:50

Vypadá skvěle <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zavin s ovoce kaki recepty z kaki kaki tomel koláč

Suroviny: těsto listové, kaki, skořice, ořechy, med, strouhanka, máslo, vejce

TopRecepty.cz

Závin s kaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDvW