Rakytník
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera sem vložila Jaromira18 skvělý recept na šťávu z rakytníku a připoměla mi tím moje výrobky z rakytníku. Moc jí za to děkuji a přidávám k tomu jejímu i několik těch svých. Za nejdůležitější považuji rakytníkový olej, má opravdu vyjímečné účinky jak na organizmus při vnitřním podávání, tak i na problémy s pokožkou při vnějším použití. Opravdu stojí za vyzkoušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2019 13:13
recepty73: Mám velkou radost, on ten recept je hned veselejší s pěknou fotkou. Možná některá mladá děvčata konečně ví, jak rakytní vypadá, třeba ve větších městech ho zrovna moc vidět není. Děkuji za fotky a za rychlost, s jakou jste reagoval! (A nezapomeňte si natrhat trochu lisí na zimu do čajů, fakt to pomáhá víc, než většina bylinek. Já to přidávala do směsí, samotné to chutí nijak neoplývá)
Zdravím a přeji hodně zdaru!
Zdravím a přeji hodně zdaru!
28. 8. 2019 09:22
MamlajdaD: ...vděku není třeba, když můžeme... ...snad to takto stačí
27. 8. 2019 18:02
Bohužel, zahrádku už nemám, bydlím úplně jinde, v jiném městě, v jiném kraji a tak nemůžu přidat ani fotku. Kdyby se našel někdo, kdo by mi k tomuto receptu přidal fotku (alespoň větvičku rakytníku s plody), byla bych moc vděčná.
26. 8. 2019 16:10
V receptu jsem zapoměla na účinky sušeného listí z rakytníku, tak to sem písnu alespoň takto: Brzy na podzim je dobré natrhat a usušit několik hrstí rakytníkových listů. Pokud je při nachlazení přidáme do hrnku čaje po troškách spolu s vhodnou čajovou směsí, urychlí a podpoří to uzdravení. I v této podobě je rakytník velice účinný.
Nejlépe je listí trhat asi v půli září, protože rakytník brzy žloutne a opadává, musí se to stihnout před žloutnutím Listí jsem trhala z samčího stromu, ale ono to asi bude jedno, jestli ze samčího nebo samičího.
Nejlépe je listí trhat asi v půli září, protože rakytník brzy žloutne a opadává, musí se to stihnout před žloutnutím Listí jsem trhala z samčího stromu, ale ono to asi bude jedno, jestli ze samčího nebo samičího.
22. 8. 2019 21:03
Nadja: To je moc milý komentář! Děkuji a zdravím!
22. 8. 2019 20:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 4 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 5 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 12 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 2 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 2 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 3 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 3 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rakytník recepty štáva z rakytníku rakytníkový olej recept recepty na zpracování rakytníku rakytníková šťáva recept rakytník recepty s medem štáva z rakytníku recepty výrobky z rakytníku recepty marmeláda z rakytníku rakytník v cukru rakytník s medem recept rakytník v medu recept recept na rakytníkový olej rakytníkový kompot rakytníkový kompot recept rakytníkové recepty med z rakytníku rakytníkové víno recept -štáva z rakytníku recepty olej z rakytníku recept
Suroviny: cukr, rakytník, rakytník, med, cukr, rakytník, rakytník, olej
Rakytník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1Jx
6 názorů