Švestkový koláč v dortové formě
Suroviny
Porce: podle velikosti nakrájených kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 25 344 kJ / 6 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,14 g |
Tuky | 308,93 g |
Vláknina | 51,50 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 556 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 685,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Švestky byly moc velké , tak jsem je nakrájela na malé kousky, malé švestky krájím na půl a dávám slupkou na těsto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 8. 2019 14:27
Majkaa: Vždy se mi to propeče, švestky ( musí být tvrdší ) pečlivě osuším papírovou utěrkou, každá vrstva těsta je tenká, pečením nabude, díky prášku do pečiva. Hlavně střed mačkám, aby byl tenčí než na krajích (to si pečlivě hlídám ) a spojený na bokách. Když dám těsto na švestky posypu si ho moukou a pomoučněnou rukou těsto rozmačkám, 40 minut ho peču v troubě na první drážce, pak ho opatrně přendám na druhou drážku, začne -li dříve být zlatý, mám vystřižený kruh z pečícího papíru o 5cm širší než forma, zmačkám ho, pak ho rozdělám a lehce ho dám na formu, jako pokličku. Nesmí se vytáhnout dříve, je dobré spíš nechat ho péct o 10 minut déle. Důležité je vyklopit ho co nejdéle z formy. Kokos v těstě pomáhá těstu sát přebytečnou šťávu, může se ještě lehce každá vrstva posypat. Všichni říkají, že chuťově je to jako švestkové buchty.
27. 8. 2019 11:05
zajímavý recept, ale propečou se ty vrstvy těsta?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit dokonalý švestkový kompot, který oceníte hlavně v zimě při pečení koláčů či bublanin
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Další recepty
Tématické fráze: švestkový koláč kolace do dortove formy koláč v dortové ve formě koláč v dortové forme švestkový koláč do kolacove formy koláč do dortové formy švestkové koláče kolace do formy recept koláč v kolacove formě musi se vysypavat forma na kolace dortová forma na koláč koláč do dortové do formy kolače ve formě recepty na švestkový koláč kolace z kokosove mouky
Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, rum, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, moučka kokosová, sůl, cukr skořice, švestky
Švestkový koláč v dortové formě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5LA
2 názory