Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 100,60 g |
Sůl | 251,00 g |
Sacharidy | 252,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji případným zájemcům nejprve přečíst celý článek pana redaktora Gigela:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2021 16:37
21. 1. 2021 05:17
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
1. 9. 2019 17:19
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla. Autorka článku tam sice píše všechny ingredience, a už i to je těžko splnitelné, např sehnat vysoké sádlo i s kůží - které neprošlo ledicí!!! No třeba kde máte záruku, že nebyla v lednici na jatkách celá půlka prasete, ještě než jí dostal do ruky řezník? A navíc autorka píše, jak to dělají v Itálii, kde jsou na to vybaveni (třeba ta mramorová korýtka), ale už nepíše, jestli a jak to také jde udělat doma. Máte odvahu, kteru bych já neměla, smekám! Ještě jednou dík za váš komentář a zdravím!
1. 9. 2019 12:12
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)
1. 9. 2019 08:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 21 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 22 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 30 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: domácí pancetta uzení slaniny slanina bez uzení pancetta vyroba domaci panceta domácí slanina výroba domácí slaniny výroba pancetta domaci slanina bez uzení domácí slanina výroba jak udělat špek bez uzení špek bez uzení slanina na uzení pancentta výroba paprikovaný špek bez uzení uzeni domaci slaniny vyroba slaniny recept na výrobu pancetta výroba domácí slaniny bez uzeni pancetta recept
Suroviny: bůček, sůl mořská, cukr krupice, pepř mletý
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
5 názorů