Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 778 kJ / 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,08 g |
Tuky | 1,79 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 20,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto omáčku lze udělat i v pomalém hrnci nebo papiňáku, maso by šlo péci v troubě i bez předchozího dušení. Mně se tento kombinovaný způsob přípravy osvědčil. Podušením zkrátíme dobu pečení a trouba se postará o dobrý výpek. Omáčky vařím různé, hlavně, když se ochladí, ale této celerové dává rodina přednost před svíčkovou. Omáčka je velmi jemná a celer jí dodá potřebný šmrnc. O tom, že je celer zdravý netřeba mít pochyb : https://www.magazinzdravi.cz/celer-pri-dne-a-revma...
Má i další prospěšné účinky, jeleni jsou nyní v říji a tak děvčata budou vědět, kam mířím :-)
Pokud chcete strávníky rozmazlit, lze omáčku posypat lehce na másle opraženými mandlemi, které nejprve spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.. Já jsem je nedávala kvůli malým vnukům, ale je to taková třešnička na dortu, pokud chcete, vyzkoušejte.
Tuto omáčku můžete dělat s různými druhy masa, zkoušela jsem králíka, kuře, vepřové plecko, hovězí zadní i kližku.
Zdroj: tento recept jsem si před dvaceti roky odněkud opsala, možná, že z časopisu Vlasta, ale za to neručím.
Budu ráda, pokud vám také bude chutnat. Starší vnouček u mne dnes obědval a ještě chtěl přidat :-)
Obrázky nejsou kvalitní, foceno mobilem při pošmourném dni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 23 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Jogurtové muffiny
IRBONA uvařila před 10 minutami
Domácí lasagne
panilek uvařil před 21 minutami
Perníkové řezy
Panova uvařila před 58 minutami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 1 hodinou
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 1 hodinou
Čočková polévka s klobásou a bramborami
Ljenka uvařil před 1 hodinou
Rychlý fazolový guláš s klobáskou
MilosCz uvařil před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
Barinkita uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Lichořeřišnice má krásné jedlé květy, pěstujeme ji na okrasu i jako surovinu do kuchyně. Ceněná je pro své antibiotické účinky
Další recepty
Tématické fráze: líčka celerová omáčka pecene licka vepřová pečeně s celerovou omáčkou licka na celeru
Suroviny: líčka vepřová, celer, cibule, slanina, máslo, máslo, koření nové koření, bobkový list, tymián čerstvý, květ muškátový, smetana ke šlehání, smetana na vaření, mouka hladká
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xkV
0 názorů