Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 20 min Celková doba 1 3/4 hod.

170 min (150 min příprava + 20 min tepelná úprava, Celková doba 1 3/4 hod.)

21. 1. 2020 18:28

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie3 128 kJ / 748 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky4,40 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy121,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

28. 3. 2020 21:08

CstavaDobreta: Ďakujem veľmi pekne za rady. Recept si ukladám do obľúbených, aby som rady vedela rýchlo nájsť. ;-)

CstavaDobreta

28. 3. 2020 21:03

tejaja:
Rád bych poradil jaká by byla změna s přidáním bíeleho korenía (bílého pepře). Nemůžu posoudit, koření skoro nedávám a mám změněnou chuť natolik, že vychutnávám luštěniny vařené se solí, nebo i bez. Nezbyde než vyzkoušet, nebo odhadnout podle jiných jídel jím okořeněným.
Co bych mohl doporučit, je uvážit pro Matar dal khichdi pro 140g žlutého hrachu, 100g bílé rýže, po namočení obojího, dát 780-800ml vody, vařit 10 minut a 10 minut nechat odstát. Olej a koření (kurkumu) dávám nakonec. Díky hrachu to chutná dosti nasládle. Smažení koření je indický způsob, ale smaženému oleji se vyhýbám.

tejaja tejaja

28. 3. 2020 18:09

CstavaDobreta: Nezvyklé (pre nás) jedlá sú pre mňa výzvou a rada ich odskúšam. A tento recept mi prišiel zaujímavý práve pre kombináciu červenej šošovice a krúp. A ako to vyzerá...pre mňa je podstatná chuť a tú môžem odskúšať až po uvarení a ochutnaní. Pozrela som ten recept na Matar dal khichdi čo spomínaš a uvidím, možno sa knemu dostanem. :-) Inak ma teraz napadlo, čo by to nezískalo na zaujímavejšej chuti použitím bieleho korenia. Čo myslíš? Inak díky za recept. :-K;-)

CstavaDobreta

28. 3. 2020 16:49

tejaja:
Děkuji za přidané fotografie a obdivuji odvahu při vaření. :-8 Trochu nezvyklé to je, dohromady je to směs podle motivu z indického dhálu s přídavkem českých krup pro zasycení. Koření obvykle nedávám. I lékaři v indii jsou proti jeho nadmíře. Na fotografiích to vypadá lépe, než podle popisu. Většinou mám kroupy pod hladinou kaše, takže není nic vidět v hlubší míse.
Na pohled by mnohem zajímavější byl Matar dal khichdi. Jeden recept na něj tady je. Jenom nesouhlasí množství vody a jde tam o 2 porce, což není uvedené. Pro snazší zažití vařím jenom s 1 druhem koření. :-D Jako motivy jdou použít různé recepty. :yes:

tejaja tejaja

27. 3. 2020 13:14

Recept ma zaujal, niečo zvláštne, čo som ešte nielen nerobila, ale ani nepočula. :-K Výsledok ma milo prekvapil. :yes: Vylepšila som si jedlo o volské oko a zeleninu, čo je u mňa klasika.:-) Skutočne mi chutnalo.:yes:;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čočková kaše čočková kaše recept recepty s kroupy kaše zlute čocky recept na čočkovou kaši recepty čočková kaše recept čočková kaše ze žluté čočky kaše z čočky krup

Suroviny: čočka, kroupy, voda, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N4yv