Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trnová koruna-velikonoční věnec

Jedním z velikonočních symbolů je i trnová koruna. Můžeme ji připravit z kynutého těsta, které rozdělíme na díly, spleteme z nich cop a provaz a ozdobíme mandlovými hranolky, které představují trny.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

2. 2. 2020 00:33

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 764 kJ / 3 051 kcal
Bílkoviny69,65 g
Tuky84,11 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy495,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Příště zadělám těsto jen z 300 g mouky, věnec byl zbytečně velký, menší bude i hezčí. Nebo přebytečné těsto zpracuji jinak.

Nápad jsem si před mnoha lety vystřihla z nějakého časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na trnovou korunu

Suroviny: mouka polohrubá, smetana, máslo, cukr, žloutek, droždí, kůra citronová, sůl, bílek, hranolky

TopRecepty.cz

Trnová koruna-velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YgDM