Panenský rakytníkový sirup
Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak rakytníkový sirup. Je vhodný pro přímou spotřebu či pro ředění s vodou nebo použít na přelití zmrzliny nebo jiného dezertu.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Skladujeme v chladu a temnu. V lednici vydrží i rok. Je výborný a díky tomu, že je za studena lisovaný, je opravdu vitamínovou bombou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 46 minutami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno 17. 4. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 2 minutami
Fazolová polévka z uzeného žebra
ctomala uvařila před 10 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
Elivet uvařila před 16 minutami
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 1 hodinou
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 1 hodinou
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 2 hodinami
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rakytníkový sirup sirup z rakytníku recept rakytnik sirup recept recept sirup z rakytniku rakytníkový sirup recept
Suroviny: rakytník, cukr krupice
Panenský rakytníkový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94O4
0 názorů