Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s houbami po chalupářsku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 5. 2020 23:57

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 558 kJ / 850 kcal
Bílkoviny17,07 g
Tuky64,12 g
Vláknina21,76 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy42,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

https://www.toprecepty.cz/recept/1366-houskove-kne...

Recept je ze starého čísla časopisu Vlasta. Upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

20. 5. 2020 23:28

casino: Určitě je to tak, jak píšete. Ono to opékání předem je myslím spíš takový zažitý zvyk, který se dělá v domnění, že se maso zatáhne a bude šťavnatější. ;-) Ale třeba konkrétně stehno na všech místech neopečeme, ani kdyby jsme se rozkrájeli, jak se říká. Je to asi opravdu jen takový zvyk, který znovu a znovu opakujeme. ;-):-8 Ale i kdyby se podařilo maso na plátky či jiné díly nějakým způsobem opravdu zatáhnout, tak by tím asi utrpěla chuť sosu nebo omáčky. :-8 No, ale stejně zůstanu u svojí rutiny a budu opékat. ;-):-D Děkuji za zajímavý komentář a zdravím! :-K:-K:-K

casino casino

20. 5. 2020 23:04

Zkusil jsem půlku syrového masa (horní kuřecí stehna) připravit podle receptu - 10 minut opékání (dělávám něco podobného a maso je po této době hotové https://www.labuznik.cz/recept/kure-po-mlynarsku/
Druhou polovinu syrového masa jsem posléze přidal k opečenému masu a společně dusil
Po půlhodině jsem to předem opékané maso vyndal z pánve a původně syrové maso jsem dusil ještě dalších deset minut (obojí maso bylo tedy tepelně opracováno 40 minut)
Hotové jídlo se žampiony bylo vynikající, ale avšak mizivý rozdíl v chuti různě upraveného masa jsem poznal jenom já
A proč jsem to dělal?
No zajímalo mě, jestli to opékání před dušením má nějaký praktický význam ;-)

hospodyne

18. 5. 2020 09:19

:-KMoc hezký recept. Vařím poměrně často, ale zde používám zásadně žampiony pro svoji specifickou chuť. Jinak žampiony nemusím. S knedlíkem je to fakt lahodné jídlo:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kuře, máslo, cibule, česnek, voda, houby čerstvé, smetana sladká, mouka hladká, sůl, pepř, šťáva citronová, petrželka

TopRecepty.cz

Kuře s houbami po chalupářsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3KQ