Konfitovaný bůček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 27 901 kJ / 6 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 688,20 g |
Vláknina | 5,39 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 11,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.
Odkaz na knedlíky a špenát je tady....https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2023 10:50
Uvaril som, výborný recept, ďakujem zaň! Pridávam foto.
18. 6. 2020 09:06
krásný recept i prezentace s vodou souhlasím, také jsme kdysi dělali zabíjačky
13. 6. 2020 19:45
stoudman: však jsem výsledek pochválila a vděčně konstatovala inspiraci
13. 6. 2020 16:26
Hospodyně , myslím,že si to každý dělá podle svého,jak je zvyklý a jak mu to chutná,ale uznejte,že to na fotce vypadá úžasně a určitě to bude vynikající.
5. 6. 2020 11:27
rihana: Tady je recept, chtěla jsem ho dát do poznámky, ale později už to nešlo..https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...
5. 6. 2020 11:19
mika59: a to jako usmažíte na másle cibulku a přidáte ji do těsta na knedlíky? Tak to je mi novinka, ale musít to být fakt dobrý, hlavně k bůčku, který miluju.
4. 6. 2020 21:44
hospodyne: No taky ji vždy nedávám, ale je fakt, že udělá chuť..chápu, že každý to nemusí a zrovna k tomu špenátu nám chutnala..
4. 6. 2020 21:41
mika59: co mě ale upoutalo, je cibulka v knedlících.Už jsem ji tam velice dlouho nedala, přitom ji mám moc ráda. Jenže mám trošku kříž - co chutná polovině rodiny, druhá nemusí. A tak mnohé půlím. Zítra bude každý knedlík jiný, už se fakt těším
4. 6. 2020 20:43
mika59: Ten recept je moc pěkný, ať už se maso připraví podle tebe, nebo podle hospodyně. Na fotku se ani nemůžu koukat, jak se mi sbíhají sliny! Miluji taková jídla (ale neměla bych, no když se pan doktor nedívá, tak někdy hřeším, až se hory zelenají) Fakt moc pěkné a jedlé! Zdravím!
4. 6. 2020 20:27
hospodyne: Děkuji. .už tady mám recept na kuře takhle podobně marinované a bylo moc dobré..
4. 6. 2020 20:25
mika59: já to zas tak nehaním, jen mi to přišlo zbytečné. Když se konfitují jiná masa, také se předem nenamáčí. Ale výsledek máte moc hezký
4. 6. 2020 20:08
hospodyne: No já si zase myslím a není to z mé hlavy, že i do marinády se přidává voda. Při nasolení bez vody spíše pustí šťávu, která by v sádle zase nedělala dobrotu. Je to jen jiný způsob.. Ale nikomu to nenutím...maso bylo akorát slané a šťavnaté..tohle není na uzení..A zabíjení prasat a nakládání masa máme za sebou taky hafo..
4. 6. 2020 19:54
jaká výhoda vyplyne z toho, že nechám bůček vymáčet v osolené vodě? Podle mých zkušeností stačí maso prosolit do uzavřené nádoby v chladu, tedy nejlépe v lednici. A může se tak nechat i řadu dní, tím lépe.
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 10 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 15 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 1 hodinou
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 1 hodinou
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 5 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 5 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Další recepty
Suroviny: bůček, česnek, sádlo, rozmarýn, kmín drcený, voda
Konfitovaný bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKBz
13 názorů