Marocká pikantní polévka s harissou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 406 kJ / 1 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,31 g |
Tuky | 47,15 g |
Vláknina | 188,87 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 183,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem náhodou našla ve starém časopise a bylo tam také napsáno, že v každé rodině mají na tuto polévku vlastní recept. Zkusila jsem uvařit podle svého, je výborná a moc všem chutnala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2024 07:19
Tonja: Děkuji za komentář i poučení a přeji krásný den
20. 3. 2024 23:26
Harissa je chilli pasta původem z Tuniska. Myslím, že v Maroku se spíše do podobných jídel používají přímo chilli papričky.
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Marokánky a florentýnky vypadají hodně podobně. Přesto jsme několik rozdílů vypátrali
Další recepty
Suroviny: mrkev, celer, cibule, česnek, olej rostlinný, vývar zeleninový, protlak rajčatový, harissa, šťáva citronová, cukr, čočka červená, cizrna sterilovaná, sůl, koriandr čerstvý
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
2 názory