Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 7. 2020 21:39

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 137 kJ / 989 kcal
Bílkoviny32,40 g
Tuky19,47 g
Vláknina32,87 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy155,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuto výbornou a sytou polévku jsem poprvé jedla někdy na přelomu padesátých a šedesátých let v oblasti Chlumce nad Cidlinou.

Někdy do ní místo trhaných krupek (lámanky) dávám pohanku, ale tu až chvíli před dovařením polévky. To je také velká dobrota.

Dřívější trhané krupky byly trochu jemnější, než dnešní lámanka, ale chuť polévky zůstává stále stejně skvělá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 1. 2024 17:04

Mám ráda bramborové polévky a tato by mně určitě chutnala. :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 5. 2022 08:23

:-)<3:yes: pěkný recept :-K

MamlajdaD MamlajdaD

9. 7. 2020 13:16

Jaromíra18: Ivana Ch: Děkuji moc za milé komentáře! :-8:-K Koukám, že je tahle polévka stále dost oblíbená, to jsem netušila. :-8 Hledala jsem recept na bramborajdu s krupkami nebo s pohankou a ani jedno jsem nenašla. Představte si, že jsem poctivě pročetla všechny ingredience u všech 66 receptů na bramboračku, které mi vyhledávač nabídl! Bylo to dost hrozné, ale vydržela jsem (se skřípáním zubů :-D;-):-O:-D)! Moc vás obě zdravím! :-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

9. 7. 2020 07:14

Také jí máme moc rádi, je vynikající.:yes::-K

Ivana Ch

9. 7. 2020 07:12

Takhle vařila bramboračku maminka a říkala jí selská, já ji dělám také (vdaná budu 55let) Mužský jí mají moc rádi

MamlajdaD MamlajdaD

8. 7. 2020 23:31

hospodyně: :yes::-D Děkuji nejen za milý komentář, ale i za připomínku česneku, já ho do bramboračky vždycky dávám, ale zapomněla jsem ho tam napsat :-O;-), hned to napravím! Já dělám bramborajdu na různý způsob, někdy s houbami, někdy bez. Mně houby nevadí, ani když dávám krupky nebo pohanku, nerozlišuji to. Ono spíš záleží na tom, jestli nějaké houbičky mám. ;-):-8 Ještě jednou dík za komentář a moc zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne

8. 7. 2020 23:17

:-K vařím ji také, ovšem bez hub a dávám česnek. Je moc dobrá.:yes: Kluci rozlišují bramboračku s houbami a bramb. s krupkami.Mladší houby nejí, starší je zbožňuje odmalinka:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, houby čerstvé, polévková zelenina, krupky, voda, jíška máslová, vejce, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, vegeta, česnek, petrželka

TopRecepty.cz

Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyDQ