Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaný květák pečený s novými bramborami

Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se sýrem a ve strouhance, upečeme dohromady na jednom plechu.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 7. 2020 00:28

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie2 443 kJ / 584 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy120,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství lze těžko upřesnit, strouhanku a sýr dejte v poměru cca 3:1, klidně podle sebe nebo sýr nemusí být vůbec..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

28. 10. 2022 21:34

Kajuska: To mám opravdu radost a děkuji za milou zprávu..:-K:-K:-K:-K:-K

Kajuska

28. 10. 2022 21:01

moc dobrý recept :yes:! Místo strouhanky jsem použila celozrnnou mouku. Chutnalo to i ostatním, kteří preferují klasiku.

mika59 mika59

24. 6. 2021 15:54

OK1AMF: To mám radost, že chutnalo.:-K Děkuji za zprávu :-K

OK1AMF

24. 6. 2021 13:43

<3:Dnes jsem zrealizoval, výborný oběd. Děkuji za inspiraci.:yes:

Frantiska Frantiska

19. 7. 2020 17:36

mika59: nemusí tě to mrzet :) vytahla jsem květák a brambory 10 minut dopekla na vyšší teplotu

mika59 mika59

19. 7. 2020 17:28

Frantiska: To mně mrzí,:-( my to měli akorát. Asi taky záleží na velikosti růžiček květáku i druhu brambor. :-K Děkuji za vyzkoušení :-K:-K

Frantiska Frantiska

19. 7. 2020 16:57

dneska vyzkouseno k obedu, jen se mi kvetak neupekl stejne rychle jako brambory, ale to nevadilo :) Použila jsem čedar.

Angel 666 Angel 666

18. 7. 2020 20:17

Eja57: Nejsi naše příbuzná?:-D:-D. U nás přesně.... čedar nebo gouuuda :-Q

mika59 mika59

18. 7. 2020 17:30

Eja57: Jéé to je samozřejmě opačně ..děkuji za všímavost..ten sýr je tam jako bonus a nemusí být vůbec. Díky a opravím to ;-):-K Jo a na Goudu mám taky závislost ..hodí se mi všude :-)

Eja57 Eja57

18. 7. 2020 16:38

Ale - píšeš v poznámce, že strouhanku a sýr v poměru cca 1:3....opravdu taková převaha sýru? v jiném svém receptu na obalovaný květák pečený v troubě uvádíš poměr 2:1..... a použila jsi jaký - myslím hlavně jak tučný - nevhodnou volbou si myslím se může výsledek docela pokazit...já bych použila goudu cca 45% tuku, ale to je moje úchylka, na tu by mi asi výrobce měl dávat nějak množstevní slevu:-D, kde sýr tam gouda ( nebo čedar)

yanull yanull

18. 7. 2020 16:30

Eja57: Dříve se květák na smažení trochu ovařil ve slané vodě nebo na sítku v páře, já jsem tento proces trochu zkrátila a vyhovuje ;-):-K

Eja57 Eja57

18. 7. 2020 16:26

yanull: taky se hlásím, že:yes::-K dobrý nápad

mika59 mika59

18. 7. 2020 16:19

yanull: Dobrý nápad..díky..:yes::-K

yanull yanull

18. 7. 2020 16:13

Miladko, všimla jsem si, že jsi květák, již hotový, přisolila. Mám na to malý trik. Květák rozdělím na růžičky, spařím ho v misce nebo kastrolu horkou vodou z rychlovarné konvice, vodu scedím a v kovovém sítu ho chvíli přikryji talířem. Pak ho osolím a takto se mi zdá všude dostatečně slaný. Pouze osolená vejce se mi zdají na smažení málo.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: květák, brambory rané, ghee, vejce, strouhanka, sýr strouhaný, pepř, koření

TopRecepty.cz

Obalovaný květák pečený s novými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9lG