Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný semínkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

20. 4. 2020 14:18

Suroviny

Porce: 2 chleby

Nutriční hodnoty

Energie16 200 kJ / 3 872 kcal
Bílkoviny121,30 g
Tuky41,32 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy737,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 4. 2020 17:10

nickole: nechci vypadat šťouravě, ale...to je zase málo. U pečiva je dávka soli prostě daná, patří jí tam 1,5-2% (v poměru k mouce). Takže na 1000 g mouky by to mělo být 15-20 g soli, což jsou 3-4 rovné lžičky. U soli je to prostě tak, že chleba je nedobrý nedosolený i přesolený ;-)

nickole

20. 4. 2020 15:45

cathleen: moc se omlouvám, to mi uteklo. Měly to být lžičky - upravila jsem.
Mockrát děkuji za připomínku :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 4. 2020 15:24

Lžíce soli váží 20 g a více, podle toho, jak vrchovatě je nabraná. Do těsta se má tedy dát min. 40 g soli, což je dvojnásobek toho, kolik se obvykle dává - na kilo mouky by se mělo dát 20 g. Určitě jsi dala LŽÍCE:-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka, voda, droždí, sůl, olej olivový, ocet, cukr, semínka lněná, semínka sezamová, ořechy vlašské, semínka chia, semínka slunečnicová

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný semínkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M6x