Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí pizza na grilu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

22. 4. 2020 14:30

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie10 535 kJ / 2 518 kcal
Bílkoviny80,97 g
Tuky92,52 g
Vláknina24,54 g
Cholesterol 147 mg
Sodík 9,77 g
Sůl24,10 g
Sacharidy329,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Mouka na pizzu se nedá nahradit hladkou moukou 00 na cukroví a bábovky, která má nižší obsah proteinů a křupavou pizzu s bublinami z ní neuděláme.

Na grilu lze připravit pizzu podobné kvality jako z kamenné pece, vzhledem k podstatně vyšší teplotě, než se dá dosáhnout v troubě. Já používám plynový gril Rösle Videro G3, protože sledování průběhu grilování okénkem, bez nutnosti nadzvedávat víko, grilování podstatně usnadňuje. Na Weberově grilu na brikety nebo dřevěné uhlí by se měla dát pizza připravit podobným způsobem - většinu briket bychom měli držet při stranách grilu, abychom dosáhli proudění tepla nad pizzu.

Poděkování Lence Tomkové z pidak.cz za inspiraci na přípravu těsta bez kvásku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, droždí, olej, sůl, voda, omáčka rajčatová, cibule červená, sýr balkánský, olivy, sýr parmazán strouhaný, koření oregáno

TopRecepty.cz

Jehněčí pizza na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGQ5