Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanky - žemle ke guláši (starý recept)

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 5. 2020 17:37

Suroviny

Porce: podle velikosti -já měla 16 ks

Nutriční hodnoty

Energie10 312 kJ / 2 465 kcal
Bílkoviny58,53 g
Tuky79,93 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 136 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice chutné a nadýchané pečivo, které se dříve podávalo ke guláši i studeným nářezům. Starší recept, mírně upravený. Bohužel už nevím, odkud jsem recept opsala.

Pokud je chcete uchovat ke guláši, upečte je tajně a schovejte je před rodinou, jinak vám to snědí než bys řekl švec! Jsou opravdu chutné, podobné, ale přesto trochu jiné, nežli housky či rohlíky. Pekla jsem večer a nechala do druhého dne na plechu pod utěrkou (tedy ty, které jsem nesnědla ještě teplé) a druhý den byly stále hebké a nadýchané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bohynovka bohynovka

2. 5. 2020 21:25

MamlajdaD: Diky, ja tady mam prave zbytek sadla (samozrejme domaciho, ze) a protoze mi prave odesla vaha, libi se mi, ze to tak nejak mohu odhadnout vse. Hezky vecer i tobe a dekuji za paradni inspiraci na nas zitrejsi obed.

MamlajdaD MamlajdaD

2. 5. 2020 21:21

bohynovka: ještě maličkost - ty 3 PL sádla je cca 45 g , vyhledala jsem si ty míry a váhy na netu. ;-) Ahoj!:-K

MamlajdaD MamlajdaD

2. 5. 2020 21:15

bohynovka: Tak to mám radost, že se ti receptík hodí, doufám, že se zadaří. ;-):yes::-K Já jsem je dělala poprvé a byla jsem z nich unešená, jedla jsem je ještě teplé. Musela jsem se krotit, abych snědla "jenom" čtyři, ale na noc jsem musela! :-D Tady v tom receptu je víc tuku a víc droždí, tím jsou žemličky trochu odlišné, ale hlavně negumovatí a netvrdnou. ;-):-8 Budu ráda, když vám doma zachutnají. Přeji hodně zdraví a víkendové pohody!:-K:-K:-K

bohynovka bohynovka

2. 5. 2020 20:52

Tak to mi prislo ted do noty. Mam tu na zitra hovezi na gulas a chci udelat nejakou netradicni prilohu. Pecivo pecu tedy bezne, ale ne nejake specialni ke gulasku.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: cukr, sádlo, máslo, sůl, mouka hladká

TopRecepty.cz

Slanky - žemle ke guláši (starý recept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90gB