Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

7. 5. 2020 18:00

Suroviny

Porce: velký plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 027 kJ / 5 026 kcal
Bílkoviny76,48 g
Tuky152,12 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 926 mg
Sodík 334 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy829,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobré chuti není ani třeba přát. Je to boží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bintPavel bintPavel

5. 6. 2020 21:05

Koláč byl s hruškami a myslím, že se povedl. Jen to chce dát příště více ovoce a nějaké chuťově výraznější.:-8 Kdyby některé fotečky nevyhovovaly, tak je smažu (když přijdu na to jak;-))

casino casino

10. 5. 2020 21:19

ivulinka:
Nefotím

ivulinka ivulinka

10. 5. 2020 20:21

casino: a fotečka?;-)

casino casino

10. 5. 2020 19:37

Tak jsem upekl..., ale v prvé řadě mi šlo o posypku:-)
Těsto:
Aby se lépe roztíralo (na papír přilepený k plechu vodou) přidal jsem 4PL mléka... Jinak bylo :yes:
Žmolenka:
Rcp dodržen. Paní casinová se ptala, jestli mi nehráblo...:-D
Náplň byla reveňo-jablečná
Při pečení se na koláči vytvořilo "jezero", ale po dopečení se ztratilo a vzhledově vypadalo jako žmolenka:yes:
No a ve výsledku byl koláč :yes::yes::yes: :-K

zdenka.s zdenka.s

8. 5. 2020 13:03

Eja57 : líbí , líbí a moc :-K určitě brzy udělám , lidičky kam na ty nápady chodíte :yes::yes::yes:už mi taky klouby neslouží jak by měly ,tak vítám každé ulehčení. :-Q

zdenka.s zdenka.s

8. 5. 2020 12:57

Mamlajda D : s tou zmraženou žmolenkou / drobenkou :-) mám zkušenost letitou , pro změnu já, po chvilce co jí vyndám ,je jak čerstvá i na chuť.
Žádný rozdíl :yes:
Hodně zdraví

MamlajdaD MamlajdaD

8. 5. 2020 12:01

Eva Mala: Moc dík za vysvětlení. Ono to větší množství másla může koláč chuťově jedině vylepšit;-):-K pokazit se s tím nic nemůže, že. Tak to zkusim v sekáčku udělat s větším množstvím másla, pak, bude-li potřeba, pomačkam k sobě a dám na chvíli na mrazák. Já co můžu, dělám mašinkami nebo udělátky, mám tu svou pravou pacinku kapku "kulhavou" po úrazu;-) a také z lenosti. :-D;-) Přeji hodně zdraví!:-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

8. 5. 2020 11:41

Zdeňka.s: Žmolenku v sekáčku dělá hodně lidí, já teprve rok. Když jsem sem na Topky přidávala recept na Strouhání do polévky v sekáčku, tak tam v komentářích mne někdo poradil, že takovým způsobem dělá zase drobenku/žmolenku. ;-) No a to se mi také zalíbilo, je to jednoduché, ;-):-8 poměr surovin jsem zachovala stejný, jako u ručního zpracování, máslo nechávám dost povolit. A to je vše. Teď jsem zkusila udělat drobenky trochu víc a tu přebytečnou jsem dala na mrazák. Na zkoušku. ;-):-8 Tak jsem nato zvědavá, jak se to bude chovat po rozmrznutí:-D, uvidím až tu zmrzlou použiji. Přeji hodně zdraví! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

8. 5. 2020 11:15

casino: Děkuji za vaší odpověď. Možná to podle vás někdy zkusim, i když s tou drobenkou ze sekáčku jsem spokojená.;-):-8 A navíc, v současné době moc nepeču, páč sladké nemám povolené. Ale když je velká chuť a pan doktor se nedívá, ;-) tak občas zhřeším!:-D Díky za vysvětlení! Přeji hodně zdraví!:-K:-K:-K

Eva Mala Eva Mala

8. 5. 2020 10:29

MamlajdaD: přesně tak ,ručně zpracuju,dám na cca hod do mrážáku a na koláč strouhuju na okurkovém slzičkovém struhadle.

Eva Mala Eva Mala

8. 5. 2020 10:22

casino: Poměr je správný,ta žmolenka tam při pečení udělá vlastně ještě jednu vrstvu.Čím víc žmolenky tím je vrstva silnější.Ale jinak je to větší půlka másla.

Eja57 Eja57

8. 5. 2020 09:07

Drobenka/žmolenka ....no já jsem se lety dopracovala ještě k jinému způsobu ....suroviny v obvyklém poměru...máslo na pánvičku, rozehřeji, vhodím mouku cukr, vypnu, promíchám vidličkou, nechám vystydnout...lehce promnu prsty.....a hotovo....

zdenka.s zdenka.s

8. 5. 2020 08:59

MamlajdaD : to je nápad :yes: žmolenku ( u nás odjakživa , takže min 60 let ) v sekáčku ,to se mi líbí mění se nějak poměr surovin ?A na jakou rychlost ?
Děkuji , přeji krásný sváteční den :-K

casino casino

8. 5. 2020 08:35

MamlajdaD: "... tak nám snad autorka o tom napíše,..."
No, snad napíše, ale domnívám se, že tu jedničku k máslu tam propašoval nějaký šotek...:-K
Posypku na hrubé slzičce strouhám už léta, především na velkoplošné koláče (např. Hr. řezy):yes:
V podstatě používám linecké těsto 1:2:3:yes: (stačí chvíli v lednici, či chvilku v mrazáku:-)
Ve snaze dosáhnout trvale křehké posypky přidávám i žloutek, příp. celé vejce, ale je to k ničemu - do druhého dne stejně změkne;-(

MamlajdaD MamlajdaD

8. 5. 2020 01:32

casino: Já si myslím, že tam je tolik másla proto, aby to drželo pohromadě na to strouhání. V tom případě by možná bylo dobré to "těsto" na žmolenku dát i na chvíli do lednice. Ale můžu se mýlit, tak nám snad autorka o tom napíše, ještě jsem se s takovým postupem nesetkala, tak jsem na to zvědavá. ;-):-8 Přeji pevné zdraví! :-K:-K:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: šlehačka 33%, vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, cukr vanilkový, máslo, cukr krupice, mouka hrubá, žmolenka, broskve

TopRecepty.cz

Šlehačkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M9n