Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy podle doby vaření masa

podle doby vaření masa

11. 10. 2020 13:44

Suroviny

Porce: 4+

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 060 kJ / 731 kcal
Bílkoviny23,62 g
Tuky59,33 g
Vláknina4,91 g
Cholesterol 553 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,44 g
Sacharidy23,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zbylou vyvařenou zeleninu přeberu, pórek obyčejně sním, tvrdé části vyříznuté z kapustových listů dám sousedčiným slepicím a zbytek rozmixuji a vmíchám třeba do bramborové kaše či směsi na špagety. Pro naředění polévky můžeme přidat vařící vodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

12. 10. 2020 01:05

Frantiska: :-K

Frantiska Frantiska

11. 10. 2020 20:35

recept se mi moc libi, vyzkousim bez bujonu a mam vyzkousene, ze na mne je tam moc pepre, tak uberu :) ale zbytek dodrzim. Jeste sezenu doporučovane syry .) Ja mam moc rada do vyvaru pridat kousek zelí jen tak na vyvaření. S kapustou to bude zajimava zmena.

janky3 janky3

11. 10. 2020 19:19

Eja57: Začátek pórku je ten u kořínků, odkud odkrajujeme nejdříve, tedy ta bílá část. Tedy tak to vnímám, já, ale vám všem jsem nasadila brouka do hlavy, to mě mrzí. Tak to opravím na pochopitelnější verzi. Snažila jsem se psát pro úplné začátečníky. Tak to jdu hned upravit.

janky3 janky3

11. 10. 2020 18:52

Začátek pórku je ten u kořínků, odkud odkrajujeme nejdříve, tedy ta bílá část. Tedy tak to vnímám, já, ale vám všem jsem nasadila brouka do hlavy, to mě mrzí. Tak to opravím na pochopitelnější verzi. Snažila jsem se psát pro úplné začátečníky. Tak to jdu hned upravit.

Eja57 Eja57

11. 10. 2020 15:01

Ajta...no, k receptu je to jen okrajově...aaale logicky - konec pórku je to co vyroste nakonec, tedy ta zelená část?....ale pak zadní část pórku je ta s fousama co je v zemi tedy bílá?....:-D
Jdu na wiki kouknout na pórek:-D...hm, nic se tam o konci ani zadní části nepíše...ani nikde jinde...

Frantiska Frantiska

11. 10. 2020 14:53

Eja57: ehm zadní díl porku je ta zelena část :) az na ten porek jsi to pochopila dobre, osmahne se ta bílá část. No a ruzicky kvetaku a brokolice si nechas na osmahnuti a vlozeni do polevky a kostal dás vyvarit.

Eja57 Eja57

11. 10. 2020 14:50

casino: hehe, podle mne konec pórku je kde má fousy:-D

casino casino

11. 10. 2020 14:41

M.D.R. by to asi nenapsala líp... :yes:
No, snad jen: na rozdíl od žížaly (zizala: snad promine;-) u pórku by se dalo určit jednoznačně, kde má "konec", resp "zadní díl", že?:-K

Eja57 Eja57

11. 10. 2020 14:12

Janky, já jsem z toho janek;-)
Jestli tomu rozumím - tak do vývaru dáme půlku toho kousku celeru, jednu mrkev ze dvou, košťály z kapusty, květáku, kousek bílé části pórku....no a pak do pánvičky najemno druhou půlku celeru, druhou mrkev, růžičky květáku ev. brokolice, zbytek pórku...no a listy kapusty pak jak dále píšeš
Je to tak?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso na polévku, petrželka kořenová, mrkev, pórek, kapusta, celer, květák, česnek, libeček, petrželka, pažitka, bujón hovězí, pepř, koření nové koření, vejce, sýr grana padano, mouka celozrnná žitná, mouka polohrubá, slanina, vegeta, máslo

TopRecepty.cz

Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3OB