Metyja - valašský dezert
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,60 g |
Tuky | 17,55 g |
Vláknina | 8,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: starší vydání časopisu Styl.
V minulosti se metyja podávala jinak, jako kaše. Tento recept, hlavně formování, je už přizpůsobený na dnešní dobu. K tomuto receptu nejsou žádné gramáže, vše se přidává tzv. podle oka a dle chuti. Takže množství surovin je pouze orientační a vše se může přidat v libovolném množství. V původním receptu bylo na jednu porci 300 g brambor, to se mi ale zdálo moc, když by se mělo jednat o dezert. Pokud to ale bude sladké hlavní jídlo, tak pak ano.
Tvarovací nerezovou formičku jsem použila o průměru 7,5 cm. Osvědčilo se mně vkládat do formičky pruh papíru na pečení, boky metyje zůstanou čisté, pokud by papír nebyl, tak se brambory při vytažení formy "ušpiní" od povidel.
Pro pořádek vložím odkaz na už jeden existující recept:https://www.toprecepty.cz/recept/34588-metyja/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2023 09:50
19. 9. 2023 07:52
19. 10. 2020 14:31
19. 10. 2020 10:52
17. 10. 2020 17:49
17. 10. 2020 17:43
17. 10. 2020 17:29
17. 10. 2020 17:12
Je hodně podobný receptu od Hosty, ale není stejný, a je tu přesně popsané množství surovin.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 15 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 16 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 45 minutami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 51 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 1 hodinou
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 1 hodinou
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Jak udělat dětem radost? Upečte s nimi Mikuláše a čerta z kynutého těsta. Názorné video předvede tvoření postaviček
Další recepty
Suroviny: brambory, sůl, cukr moučkový, povidla švestková, máslo, mák mletý, cukr moučkový, smetana zakysaná, meduňka
Metyja - valašský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gpnr
8 názorů