Quiche lorraine-slaný koláč
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 164 kJ / 2 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,01 g |
Tuky | 188,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dnes mne navštívil syn mých dlouholetých přátel z Lucemburska Lubík, který přijel na dovolenou do Česka a překvapil mě tímto receptem.
Qiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii.
Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v Belgii a je už poznamenán regionálními úpravami.
I tak mě mile překvapil. A to jsem měl zaděláno na bagetky s poličanem a česnekem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2016 18:50
22. 9. 2016 19:17
16. 12. 2015 09:04
12. 8. 2014 12:26
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát
10. 2. 2014 19:48
10. 2. 2014 18:50
6. 7. 2011 16:40
5. 2. 2011 20:42
19. 12. 2010 20:38
28. 8. 2010 20:25
17. 8. 2010 14:05
11. 5. 2010 17:05
3. 3. 2010 10:51
26. 2. 2010 20:32
26. 2. 2010 20:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 41 minutami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 12 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 12 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 13 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 13 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 13 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 14 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý
Výlet do středověku: Koláčky s houbovou náplní podle 600 let starého receptu jsou překvapivě vláčné a nadýchané
Slaný koláč plněný houbovou směsí: Ochutnejte podzimní dobrotu
Další recepty
Tématické fráze: slaný koláč kiš slaný koláč kis slany kolac recept kiš kolac francouzský koláč kiš francouzský quiche koláč kiš quiche z listového těsta francouzský kiš quische slaný koláč recept lotrinský quiche lotrinský slaný koláč francouzský slaný koláč-quiche kiš lotrinský kiš slaný lotrinský koláč slaný kiš testo na quiche recept na slaný koláč
Suroviny: těsto listové, cibule, slanina anglická, sýr uzený, vejce, mléko, sůl, pepř bílý mletý, máslo
Quiche lorraine-slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
23 názorů