Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský štrúdl a klasické náplně

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 12 min

12 min (12 min příprava)

24. 10. 2020 18:55

Suroviny

Porce: 1 nohavice

Nutriční hodnoty

Energie25 175 kJ / 6 017 kcal
Bílkoviny70,45 g
Tuky371,22 g
Vláknina53,40 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy449,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 23:12

magdalenka: Já se přiznám, našla jsem ten recept jen tak založený v tchýnině kuchařce ! Tak jsem to zkusila upéct. Na dvě nohavice je tato náplň a dávala jsem dětskou krupičku. Opekla jsem chvilku na sucho , pak přidala sádlo a až se rozpustilo, tak vodu. Byla z toho tužší kaše se sádlem. Až to trošku prochladlo , tak jsem přidala hromadu hroznů. Zamíchala přidala vanilkový cukr asi 3 kousky a moučkový prosátý cukr. Použila jsem to těsto z poznámky ! Ovšem já netušila, kde je Décs a jaké hrozny tam jsou! /To jsem prozkoumala až pak/;-) Takže ty byly jen z Kauflandu, že by byly nějak aromatické a vynikající .....to se opravdu říct nedá.
Přesto byl ten štrúdlík velmi šťavnatý a dobrý, příště udělám stejný i s máslem pro porovnání. A nic nevyteklo, vše zůstalo hezky v krupičce , štáva z hroznů to ochutila. Možná dám do krupičky příště i rozinky. Chutnal velmi jemně po hroznech . Papal se ještě horký, nemusí vystydnout a dala jsem k němu teplou vanilkovou omáčku!

magdalenka magdalenka

3. 1. 2021 10:13

Veronika.Hrozna: Mám dotaz, zaujala ma náplň do Decs štrúdle. Krupicu osmažiť na masti - dávaš detskú alebo hrubú? Zaliať horúcou vodou, koľko vody? Má to ostať, predpokladám, sypké - alebo kašovité? Ako to vo finále chutí? 200 g krupice si použila na akú hmotnosť listového cesta?
Ďakujem!

MamlajdaD MamlajdaD

3. 1. 2021 02:04

Veronika.Hrozna: Veroniko, rozhodni se podle sebe, ale až si budu moct koupit hroznové víno a budu si chtít upéct třeba ten poslední štrůdl, tak ho nenajdu, protože zapomenu, pod jakým názvem to tady je. ;-):-8 Když to bude jako samostatný recept s názvem "Maďarský hroznový závin z Decs", tak mi to vyhledávač najde podle slov =hroznový závin=, ani si ten název celý nemusím pamatovat. A totéž si myslím o tom višňovém štrůdlu. Myslela jsem jen, aby se to snadno našlo, jsou to moc pěkné a nevšední náplně, které jako změna asi nadchnou víc lidí. :yes::yes:<3:-D Ale udělej, jak myslíš. ;-):-8 Moc tě zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 1. 2021 20:21

MamlajdaD: Já nevím ? Pak budu mít, hromadu receptů ... a řekněme si pravdu, je to jen štrúdl. :-*

MamlajdaD MamlajdaD

2. 1. 2021 19:16

Veronika.Hrozna: Tedy holka, ty dva nové recepty na štrůdly, co jsi přidala, ty jsou tak parádní, že se mi chutí pusa kroutí. :-Q<3 Ty musejí být! :yes::yes::yes: Jen si myslím, že je škoda, že jsi je nevložila jako nový samostatný recept, tak, aby každý ten štrůdl měl svůj název jako titul. Mám obavy, že takový skvost pod jiným názvem zapadne , to za prvé a taky se to nebude snadno hledat. :-O:-) No moc bych ti radila, abys to předělala a přidala jako samostatné recepty, každý zvlášť, taková dobrota si to zaslouží. Co ty na to? ;-):-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 10. 2020 18:42

casino: Ano, už po třech dnech ? Tak se těším, až zkusíte upéct z toho odleželého, jestli postřehnete rozdíl. Já je měla uvnitř taky žluté! Podle mě, bylo to šedé daleko lepčí a hezky vonělo ! Tak, jestli nebudete mít Covida, tak si myslím, že to taky postřehnete! <3 :-D

casino casino

27. 10. 2020 14:12

Veronika.Hrozna:
Patrně máte na mysli toto, že: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Ale to je v plánu až po čtyřech dnech (jak někde psala) a to bude až zííítra :-)
Těsto je v alobalu od másla... Tak jsem nakouk pod obal - na povrchu je šedé, vo vnútri žluté :yes:
...a krásně vonííí :yes: Nemám tedy asi to oné s 19 na konci, když jsem čuch zatím nepotratil, že :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 10. 2020 13:22

casino: Co dela testo, tedy ten zbytek? Uz je sedy?:-? Ja to nesledovala, kdy to zacalo sednot, ja na testo jen zapomnela.......

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 10. 2020 09:48

Jaromira18: Vždyť je skvělá, ofocený detail pod tím, si může každý prohlédnout. Proto je na titulce! Višně nejsou, ale budou! Nemohla jsem dát fotku, višňový z kompotu nezbylo, tak zítra upečeu další. Štrúdl na focení, připravený na stole, se během mého nákupu v Kauflandu, záhadně vypařil. Tácek zůstal, no aspoň, že tak. Byl na návštěvě soused a dali si kafíčko a ten štrúdl už byl nakrájený... , tak si mysleli, že už ho nepotřebuji.

Jaromira18 Jaromira18

26. 10. 2020 22:17

Veroniko, já neumím moc fotit, bylo světlo, ale fotím prý moc z blízka, moc všem ta náplň chutnala, peču vždy buď s jablky, jindy s mákem, ale jablka s mákem to nemá chybu. Vynikající.:yes::yes: Škoda, že je po višních také to určitě bude dobré. :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 10. 2020 15:00

Coleta: Ne, nedávám na celé těsto. Jen ho celé promažu máslem! Udělám si z toho "+ máku" takovou cestičku, asi na 4 prsty šířku a výšku makového náspu asi 1 cm na celou šířku těsta, odkud chci rolovat. A nesmí to být , hned na začátku těsta , asi 3 cm od kraje, kde začínáš rolovat! Těch višní nemá být moc, to je jen " višnička na dortu" překvapení v puse! ;-)
Na tu cestičku z máku, naběračkou, lžící , rukou uložím,srovnám tu směs višní a máku , taky na šířku 4 prsty, tak aby byla navršena, posypu vanilkovým, skořicovým + cukr krystal. Naskládám máslo , aby to hezky prolilo a začnu rolovat. Kdyby to šlo na celé těsto , nepodaří se ti, nebude lístkovat a budou ty višně vypadávat z těsta, při rolování. Dobře, že si se zeptala!

Coleta

26. 10. 2020 13:20

Veronika.Hrozna: Veru, prosím tě, u toho višňového štrúdlu dáváš višně pouze doprostřed? Já jsem viděla několik variant plnění štrúdlu. Já jsem zvyklá jablka a mák dávat na celou plochu těsta, ale tady u 20dkg višní se mi zdá, že když bych je dala po celé ploše, tak nikde nic nebude.
Přimlouvám se i za foto, jak štrúdl balíš. Já roluji celé těsto, někdo dává jen doprostřed náplň a pak roluje. U jednoho typu štrúdlu dávám náplň doprostřed a těsto podél náplně nařežu ozdobným rádýlkem a překládám.

casino casino

25. 10. 2020 19:12

Frantiska:
"...se říká termostabilizace a obnáší promytí máku párou o teplotě 100 °C a následné sušení."
No, "fuj" se neříká...
...takže: uf, to sem si voddech:-D
Díky za info :yes:

Frantiska Frantiska

25. 10. 2020 18:48

kdyby nekdo jako ja nevedel, co je to termostabilizovany mák, tak tady je o tom psané :)

https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2020 18:26

Ano přesně tento používám, nepáchne, není hořký a do štrúdlu je božský, protože máslo bere, jako houba. <3Ideální štrúdlový máček. <3<3 Dá se skladovat dlouho v mrazáku, nestukovatí ! Jiný nekupuji. To není reklama, mák neprodávám!;-)
Myslíte tu fotku toho zbytku na talířku. Tak tu jsem fotila jen v kuchyni , už byla připravena na stole i s patičkou. Rychle jsem patičku uřezala , cvakla dvakrát a ponechala ji svému osudu! Žádné focení a spekulace, jak vyfotit!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové

TopRecepty.cz

Vídeňský štrúdl a klasické náplně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJGE