Broskvovo-nektarinkový závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:
Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.
Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2020 00:36
Veronika.Hrozna: Máš náročnou, tu svojí mužskou polovičku! Exota jsem právě vložila, připsala jsem, jak bych to asi dělala já, ale ty si už poradíš, máš to všechno v malíčku! Tak ať se daří, doufám, že se náplň nebude sypat, z toho mám docela obavy, jestli to ta strouhanka a granko udrží. Krásně se vyspi a na zítra ti držím palce (i sobě), aby recept vyšel. Možná lžíce nebo dvě nějakého pudinku, no mám plnou hlavu nápadů, ale nevím, jak se to ovoce po okapání bude chovat, možná ta strouhanka bude stačit. Moc zdravím!
25. 11. 2020 00:04
Veronika.Hrozna: Ted mi polovicka rika, ze mohu pro zmenu znovu upect ty co jsou tady na fotce, ty tvarohove madarske. Pry pro jistotu, a i exota zbasti, kdyz bude dobry. Takze objednavka 2 madarske a 2 exoti !
24. 11. 2020 23:48
MamlajdaD: To vis, minuly tyden byly dva tvarohove, ale ty byly ihned pryc.Pak jsem pekla vidensky s makem a jablky taky 2 nohavice. A uz je doma strudlovy abstak, je uz utery, takze neco stvorit musim!
24. 11. 2020 23:41
Veronika.Hrozna: Jak si přeješ, drahá závinová vílo!
24. 11. 2020 23:38
MamlajdaD: No totok! Ja tady cekam na exota a on to pry exot neni! Nevadi, i tak jsem zvedava.... Soupni to exoticni zavinovo sem.
24. 11. 2020 23:18
Veronika.Hrozna: No klidně ti ho sem ještě dneska napíšu, ale chtěla jsem ho nejdřív zkusit. Ale zatím pořád nemám čím fotit, takže jsem nucená vše odkládat. Mobil už je (prý) opravený, tak jsem zvědavá, kdy ho z té Prahy pošlou. Tak jestli ho chceš vyzkoušet na vlastní pěst, máš ho jště dneska mít. Ale je tam jen trochu jiné ovoce, jinak na něm není nic zvláštního, si myslím. No uvidíš sama. Měj se moc hezky a zdravím!
24. 11. 2020 22:52
MamlajdaD: Kde je ten exot-zavin? Ha? Slibujes a nic!
17. 11. 2020 20:43
Veronika.Hrozna: Děkovat musím já, a ty se teď můžeš chvilku vznášet na obláčku dobře vykonané práce! Hodně dobře vykonané!
17. 11. 2020 20:40
MamlajdaD: , Super, děkuji !
17. 11. 2020 20:34
Veronika.Hrozna: Ihned provedeno! Už je to tam přidané!
17. 11. 2020 20:29
MamlajdaD: Ne, ne, tohle stačí!, myslím. Snad jedině připiš, že co je na tom štrúdlíku na fotce, na to se ptám vždycky i já:
Mírně teplý, čerstvý štrůdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
Mírně teplý, čerstvý štrůdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
17. 11. 2020 19:34
Veronika.Hrozna: Hned jsem celý ten tvůj popis náplně šoupla do poznámky k receptu, v komentářích se to pak už nenajde. Ale možná by si ten tvůj recept na náplň zasloužil vložit jako samostatný recept!
17. 11. 2020 18:34
MamlajdaD: Nový směr v poezii, koneckonců proč ne? Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek , sníh z jednoho vajíčka, citronová kůra , rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu, šlo 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Byla to náplň, která nevyteče.
17. 11. 2020 18:17
Veronika.Hrozna: - nic jiného není třeba napsat!
A já sem jěště brzy pro tebe přidám recept na "Exotický závin", jo!?
A dyby sem někdo na Topky přidal recept s fotkou na ten maďarský tvarohový závin (třeba ty nebo Magduška, neboi někdo další), tak mu taky složím mlsnou básničku!
A já sem jěště brzy pro tebe přidám recept na "Exotický závin", jo!?
A dyby sem někdo na Topky přidal recept s fotkou na ten maďarský tvarohový závin (třeba ty nebo Magduška, neboi někdo další), tak mu taky složím mlsnou básničku!
17. 11. 2020 18:10
MamlajdaD: No, totok ! Básnička ! Byly sice jedna báseň, ale je to typ zákusku, který je třeba papat vlažný ! Upéct , trošku prochladit a
servírovat, s teplým jahodovým rozvarem s troškou citronové šťávy. Měla jsem jenom mražené jahody, ale bylo to výborné. S papáním problém nebyl , už tam je jenom jedna patka ! Jahody už taky nejsou ! Plech je umytý.
servírovat, s teplým jahodovým rozvarem s troškou citronové šťávy. Měla jsem jenom mražené jahody, ale bylo to výborné. S papáním problém nebyl , už tam je jenom jedna patka ! Jahody už taky nejsou ! Plech je umytý.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 59 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 19 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Bršlice kozí noha je úporný plevel i ceněná jedlá rostlina. Záleží na úhlu pohledu
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
51 názorů