Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková povidla na frgále

Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat ledasjak. Pojďte s námi připravit tato jednoduchá hrušková povidla, která voní po skořici a hřebíčku. Jakmile pak přijde chuť třeba na frgály, budete je mít po ruce. Tak hurá do toho.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

29. 10. 2020 10:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 893 kJ / 2 365 kcal
Bílkoviny8,57 g
Tuky5,80 g
Vláknina61,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy538,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

broucekSylva

29. 9. 2022 22:47

Je to mňamka. ;-):yes:

plida

16. 5. 2021 20:47

Jsou výborná a já ještě přidávám Badyán.

MamlajdaD MamlajdaD

29. 10. 2020 18:28

Včera jsem dopekla hrušková povidla a dala do sklenic. Také jsem je den před tím pekla v troubě. Pekla jsem je více než dvě hodiny, a protože byla stále řídká, už sice ne moc, ale hustota do zavařovacích sklenic to podle mne ještě nebyla. Zato hodin bylo hodně, tak jsem povidla nechala v troubě, vypnula jsem je a šla spát. Další den už to šlo rychle, protože se povidla v noci tím zbytkovým teplem v troubě částečně vysušila a mám je opravdu pěkně hustá. Ještě trochu jsem je dopekla a dala do sklenic. Zpracovávala jsem je tepelně tedy skoro tři hodiny + to sušení zbytkovým teplem v noci v troubě. Netečou i přes vmíchaný rum tuzemský ani po otočení horké zavařovačky. ;-) Takže souhlasím s hospodyní a s yanull, že hodina je krátká doba, anebo jsou povidla dávaná do sklenic řidší, ale pak je riziko, že rychleji podlehnou zkažení, hrušková povidla jsou na to háklivá. ;-)

yanull yanull

29. 10. 2020 16:47

Přidám svoji zkušenost. Nedávno jsem také pekla, ale ve sporáku na dřevo. Pak byla povidla také řídká, jak píše hospodyně, proto jsem je opět dala do trouby, ale nechala jsem na třetinu pootevřená dvířka, aby se povidla nespálila a ve finále krásně zhoustla. Je potřeba, aby odcházela pára. ;-)

polakova zdenka

29. 10. 2020 16:10

Vše se krásně upeklo do měka, a když popřípadě byly víc řídíš i po rozmixování tak jsem je ještě na malou chvíli ještě pekla. Ale byly krásně husté hned na poprvé . :-K

hospodyne

29. 10. 2020 15:48

No, nezdá se mi, že by mohly být hrušky upečené a vydušené za hodinu a něco. Mně to trvá v řádu hodin. A když se rozmixují tyčákem, je z toho spíš řídká přesnídávka pro děti než hustá povidla na cokoliv. A to není jen moje zkušenost, viz eva hubova.
Já je melu a pak ještě projedu el. pasírovačem, ale to už je moje rozmazlenost.

polakova zdenka

29. 10. 2020 14:11

Sušené jsem zrovna neměla, ale používám je i do buchet. <3<3

casino casino

29. 10. 2020 12:41

"Hrušková povidla na frgále"
Na frgále se sice hrušková povidla dávají... :yes:
No, ale náplň na FRGÁLE se připravuje z rozvařených SUŠENÝCH hrušek, že ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: skořice, ocet, hruška, koření hřebíček, cukr krupice

TopRecepty.cz

Hrušková povidla na frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLKO