Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

7. 11. 2020 19:38

Suroviny

Porce: 16 kousků

Nutriční hodnoty

Energie23 228 kJ / 5 552 kcal
Bílkoviny145,30 g
Tuky192,11 g
Vláknina30,30 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 442 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy795,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z těsta peču i housky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

14. 11. 2020 19:15

Eja57: Moc děkuji, ráda odpovím na otázky k těstu, rohlíky jsou vynikající. :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

14. 11. 2020 18:21

Recept je jistě dobrý, autorka zodpověděla dotaz na "obouchání" těsta, zbytek diskuze včetně množství :-K je zcela od věci, ale nicméně nechávám a nemažu.

Jaromira18 Jaromira18

14. 11. 2020 18:05

Betyna: Moc děkuji, jsem moc ráda, že vás hlava nebolí, na světě je tolik věcí co nechápeme a kdybychom nad vším moc přemýšleli přišli bychom o rozum. Moc děkuji za odpověď, udělala jste mi velkou radost.:-K:-K:-K Rohlíky jsou vynikající a to je to nejdůležitější.:-K:-K:-K:-K Zdravím.:-K:-K:-K

Betyna

14. 11. 2020 17:26

Jaromira18: nemusíte mít strach, mě hlava nebolí... a ne, rohlíky (ani chleba) si rozhodně nekupuji. S těmi dětmi jste to tam změnila hned, předtím jste tam žádnou zmínku o dětech neměla. I když nechápu, proč by děti musely tahat těsto na víčku...snad i dítě je schopné udělat oválek bez víčka...

Jaromira18 Jaromira18

13. 11. 2020 12:41

MajaV: Když těsto nakyne, že je samá bublinka, musím to s těsta dostat pryč. Na plechu rohlíky vykynou znova. Na rozkrojeném rohlíku je to vidět, že je nádherně nadýchaný. Není-li těsto samá bublinka, tak to nedělám, ale na těstě je to po vyklopení vidět. Děkuji moc a moc za přečtení.:-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

13. 11. 2020 12:28

Betyna: Těsto je měkoučké, je to tak uděláno, aby to mohli dělat malé děti, které jsou teď doma a pomáhají rodičům rádi při pečení a rohlíky jsou stejné. Jinak já dělám kruh a nakrájím na čtyři dílky a smotám. Podle toho jak jsem to dělala se to dělá nádherně a rychle, jinak se to čte, ale až budete péct rohlíky, určitě si je nekupujete, jak to vidím v obchodech bez rukavic vezmou, nelíbí, vrátí, jeden zkuste udělat. :-K:-K:-K Děkuji moc a moc za přečtení a omlouvám se za bolení hlavy.:-K:-K:-K

MajaV

12. 11. 2020 19:53

Nikdy jsem neslyšela o bouchání vykynutým těstem o vál, aby z něj vyšly bublinky. Ty jsou přece v kynutém těstě žádoucí. Tohle se dělá s těstem na tažený štrůdl bez droždí, nebo se mýlím?

Betyna

12. 11. 2020 19:28

Několik dní už přemýšlím nad tím, jestli s tím víčkem je to myšleno opravdu vážně a nechce se mi tomu věřit - PROČ??? vždyť stačí bochánek normálně rozválet na ovál a smotat, nebo vyválet kruh, rozřezat na trojúhelníky a smotat tak... vždyť to je učiněná šaškárna s tím nakresleným víčkem..." rozmačkáme do půlky víčka, malým válečkem uhladíme a pevně srolujeme rohlík. Když srolujeme rohlík do poloviny, dáme ho kousek více do víčka, trochu vytáhneme okraj a rohlík dorolujeme."...;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, sůl, cukr, mouka hladká, žloutek, cukr moučkový, mléko plnotučné, sádlo, vejce, kmín celý

TopRecepty.cz

Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9V9z