Dušené patizonové zelí
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 755 kJ / 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,73 g |
Tuky | 42,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,35 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 9. 2020 14:36
Nesmím zelí, doma patizon,takže oběd je jasnej, skvělá náhrada, děkuji
28. 7. 2020 08:47
MamlajdaD: ...pokud se vaří každý den a někdy i několikrát, je každý recept , třeba i jako nápad k improvizaci
27. 7. 2020 21:41
recepty73: To vůbec nevadí, že se vám recept nehodí. Vědět jsem to ovšem nemohla. Když se receptu někdo chopí, a použije ho, tím lépe, je přece veřejně přístupný. Zdravím!
27. 7. 2020 19:58
recepty73: no, já pokud se mi podaří ulovit patizon nemůžu odolat prívarku z patizonu, to můžu z mísy lžící - takže jsem vyvinula metodu...neoloupané UFO nakrájím na plátky tak silné, jaké budu chtít kostičky, jen nedbale odstraním měkký střed, nevadí mi tam, no a po obvodu plátku oloupu....a nakrájím....
27. 7. 2020 17:15
Eja57: MamlajdaD: ...máte pravdu, loupání toho bílého ufa je náročné, pokud se nepoužije mladý patizon, ten se dá krásně oloupat i škrabkou na brambory, jako důkaz jsem vložil foto
Plněné patizony nedělám, neuspěl bych s nimi stejně, jako s plněnou cuketou. Pokrájenou, nastrouhanou, grilovanou... ji ale všichni jedí běžně a bez problémů , no ale třeba recept přijde někomu vhod ...děkuji
Plněné patizony nedělám, neuspěl bych s nimi stejně, jako s plněnou cuketou. Pokrájenou, nastrouhanou, grilovanou... ji ale všichni jedí běžně a bez problémů , no ale třeba recept přijde někomu vhod ...děkuji
26. 7. 2020 22:34
recepty73: Také jdem dělala, tedy dělávala, no s tím loupáním naprosto souhlahlasím s Eja57! Dělávala jsem, dokud jsem měla zahrádku a svoje patizony a bylo to dobré zelíčko! Také jsem dělávala z patizonů guláš. https://www.toprecepty.cz/recept/60848-gulas-z-pat... Gulášek jsem vylepšovala klobáskou, aby bylo jídlo pro mého muže přijatelnější.
Jestli můžu nabídnout, zkus něco na tento způsob, trochu to chce přikrášlit bylinkami a třeba šunkou, nebo co si vymyslíš a s bramborem docela ňamka: PLNĚNÉ PATIZONY - z časopisu ZAHRÁDKÁŘ - 4 porce - 2 menší patisony nebo jiné tykve - kabačky nebo větší cukety), 25 g másla, 3 lžíce mouky, 30 ml mléka, 4 vejce, 1 šálek strouhaného sýra, 1 lžíce škrobu, pažitka, sůl, pepř. Celé patizony vaříme 30 minut v osolené vodě. Po vychladnutí seřízneme vršek plodů a lžící vydlabeme dužninu. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za stálého míchání 3 minuty povaříme. Sejmeme z plotny a mimo oheň vmícháme 4 žloutky, nastrouhaný sýr, jemně usekanou dužninu z patizonů, škrob, sůl a pepř. Nakonec vmícháme ušlehané bílky a vzniklou směsí naplníme patizony. Zapékáme 35 minut v troubě. Podáváme teplé.
Moc zdravím!
Jestli můžu nabídnout, zkus něco na tento způsob, trochu to chce přikrášlit bylinkami a třeba šunkou, nebo co si vymyslíš a s bramborem docela ňamka: PLNĚNÉ PATIZONY - z časopisu ZAHRÁDKÁŘ - 4 porce - 2 menší patisony nebo jiné tykve - kabačky nebo větší cukety), 25 g másla, 3 lžíce mouky, 30 ml mléka, 4 vejce, 1 šálek strouhaného sýra, 1 lžíce škrobu, pažitka, sůl, pepř. Celé patizony vaříme 30 minut v osolené vodě. Po vychladnutí seřízneme vršek plodů a lžící vydlabeme dužninu. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za stálého míchání 3 minuty povaříme. Sejmeme z plotny a mimo oheň vmícháme 4 žloutky, nastrouhaný sýr, jemně usekanou dužninu z patizonů, škrob, sůl a pepř. Nakonec vmícháme ušlehané bílky a vzniklou směsí naplníme patizony. Zapékáme 35 minut v troubě. Podáváme teplé.
Moc zdravím!
26. 7. 2020 19:41
Znám, dělávám, moc dobré, doporučuji
( Jen loupání toho létajícího talíře nepatří mezi oblíbené kratochvíle)
( Jen loupání toho létajícího talíře nepatří mezi oblíbené kratochvíle)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Suroviny: patizon, cibule, špek uzený, kmín drcený, sůl, cukr krupice, ocet
Dušené patizonové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9p9
7 názorů