Brambory "Jeskyňky"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 917 kJ / 1 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,52 g |
Tuky | 69,23 g |
Vláknina | 41,54 g |
Cholesterol | 104 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 124,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem kdysi kdesi opsala, zdroj nevím, ale líbí se mi ten název, tak jsem recept upravila a přidávám. Ale proč se ty brambory jmenují „Jeskyňky“, tak to netuším. :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2020 06:05
casino: jo
1. 8. 2020 18:23
A proč JESKYŇKY?
No proto:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept...
"Prostě jsem to do misky navršila do kopce tak, že uvnitř zůstala spousta průduchů, chodbiček, jeskyněk a ďourek, a to je přesně ono."
1. 8. 2020 17:08
Eja57: Děkuji! Měj se hezky a zdravím!
1. 8. 2020 15:39
název je roztomilý a jídlo bude taky dobré
1. 8. 2020 15:01
Eja57: Tak tady dávám k nahlédnutí:
Původní text receptu (byl i bez seznamu ingrediencí, o množství ani nemluvím:
"Vařené brambory pokrájíme na čtvrtky a restujeme společně s uzeným bůčkem (pokrájeným na tenké širší nudličky), zeleninovou paprikou, cibulí (vše nakrájené na nudličky) a pokrájenými žampióny na oleji."
No snažila jsem to trochu zmodernizovat, přidala jsem zeleninu, když některou zeleninu nemám, tak nedám (alá Babica ). Ale žádná jeskyňka mně nenapadla. Jedině mlsné "Jeskyňky - Jezinky" od Smolíčka pacholíčka, ty by se na tu dobrotu určitě vnutily ke Smolíčkovi do jeskyně! Ale to už si moc vymýšlím, viď? No veselý název to je, tak to asi nebudu řešit. Moc ti děkuji za komentář a měj se hezky! Zdravím!
PS: Odkud jsem recept opsala, nemám tušení, ale už je to asi hodně dávno!
Původní text receptu (byl i bez seznamu ingrediencí, o množství ani nemluvím:
"Vařené brambory pokrájíme na čtvrtky a restujeme společně s uzeným bůčkem (pokrájeným na tenké širší nudličky), zeleninovou paprikou, cibulí (vše nakrájené na nudličky) a pokrájenými žampióny na oleji."
No snažila jsem to trochu zmodernizovat, přidala jsem zeleninu, když některou zeleninu nemám, tak nedám (alá Babica ). Ale žádná jeskyňka mně nenapadla. Jedině mlsné "Jeskyňky - Jezinky" od Smolíčka pacholíčka, ty by se na tu dobrotu určitě vnutily ke Smolíčkovi do jeskyně! Ale to už si moc vymýšlím, viď? No veselý název to je, tak to asi nebudu řešit. Moc ti děkuji za komentář a měj se hezky! Zdravím!
PS: Odkud jsem recept opsala, nemám tušení, ale už je to asi hodně dávno!
1. 8. 2020 14:46
Eja57: Za moment ti sem zkopíruji původní recept, podle kterého jsem to dělala. Ten název mě připadal veselý, tak jsem ho použila, ale fakt jsem z původního receptu neuměla vyvodit, jak to původní autor myslel.
1. 8. 2020 13:04
Dohledat na gúglu nelze - vypadne jen tvůj identický recept z 1.8. na onlinereceptech....tipla bych, že název bude nějak souviset s podáváním...zvlášť masa brambory + maso a zvlášť to ostatní...nějak zabalit jedno do druhého....ne smíchat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 15 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 22 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 11 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 26 minutami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 2 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 2 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 3 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 3 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Suroviny: brambory, bůček uzený, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, cuketa, rajče cherry, žampióny, olej, sůl, pepř, bylinky
Brambory "Jeskyňky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8Og
7 názorů