Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,18 g |
Tuky | 2,76 g |
Vláknina | 74,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 710,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chci si pořídit nějaký kvalitní odšťavňovač, ale protože to nechci uspěchat, dostala jsem radu, jak to prozatím vyřešit a já to ještě maličko vylepšila. Opravdu mě překvapilo, kolik šťávy jsem velice lehce získala na marmeládu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2020 12:13
"Rybízová marmeláda bez odšťavňovače"
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda želírovací přípravek je opravdu zbytečné
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně a pak už to jde skoro samo
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda želírovací přípravek je opravdu zbytečné
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně a pak už to jde skoro samo
3. 8. 2020 07:09
Dělám to podobně, i když odšťavňovač mám. Rybíz vůbec nemixuju, jen otrhám stopky, omyju a po menších částech vyzmačkám šťávu v podkolence. Pak ji smíchám s cukrem a vařím také krátkou dobu po malých částech v silostěnném kastrólu s rukojentí. Postupně slévám do skleničky. Štáva se tak vaří jen krátce, odpadne totiž doba, kdy čekáte až se začně vařit velké množství tekutiny. Džem krásně želíruje a zachová si průzračnou červenou barvu. Je to prý mětoda starých cukrářů, jak vyrobit krásně červený džem do lineckého cukroví.
2. 8. 2020 21:19
Ludmila B: Robím desaťročia (a predo mnou moja mamka) podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-mar.... Síce používam lis na ovocie, ale je to rýchle a v podstate bez práce. Ten váš spôsob bez odšavovača oceňujem, ale pektín do ríbezlí skutočne netreba. Lekvár tuhne chladnutím, za horúca nie je tuhý. A je výborný.
2. 8. 2020 19:11
tejaja: Můžete mít pravdu, vím, že rybíz obsahuje hodně pektinu, ale nikdy jsem rybízovou marmeládu bez pektogelu nedělala . Jinak mně spíš šlo o to, že tento způsob velmi elegantně odšťavnil rybíz, receptů na marmelády je jistě mnoho, v žádném případě nešlo o ingeredience, ale pracovní postup. Jinak děkuji, třeba příště zkusím bez Labely .
2. 8. 2020 18:45
Dávať do ríbezlí Pektogel je úplne zbytočné. Ríbezle obsahujú veľmi veľa pektínu, hustnú krásne aj bez ďalšieho pridaného.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 4 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 10 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 3 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 3 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 3 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 5 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 6 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 6 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: rybíz červený, cukr,
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
5 názorů