Kulajda jihočeská
Smetanová polévka plná hub, pocházející z jižních Čech, to je kulajda, jejíž typickou chuť utváří kopr. Připravit ji můžete jak z čerstvých, tak i ze sušených hub a vychutnat si ji tak můžete v průběhu celého roku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,52 g |
Tuky | 23,64 g |
Vláknina | 7,01 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 47,41 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2022 20:59
Moc dobrá polévka, doporučuji a děkuji za inspiraci
11. 6. 2022 17:15
Kulajdu máme moc rádi
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 11 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 5 minutami
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 4 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 4 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 5 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 6 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 7 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 7 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Časté chyby při vaření kulajdy: Za problémy mohou tvrdé houby, sražená smetana nebo příliš octa
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Další recepty
Suroviny: houby sušené, brambory, voda, bujón zeleninový, smetana zakysaná, kmín drcený, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, kopr čerstvý, vejce, cukr, ocet
Kulajda jihočeská
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5NNB
2 názory