Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový semur (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 9. 2020 14:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie696 kJ / 166 kcal
Bílkoviny2,30 g
Tuky0,06 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,20 g
Sacharidy36,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to vynikající sladkokyselá příloha k rýži. Pokud použijeme černý med, lze i do zvířátek. Pokud máme cukety víc, restujeme postupně, olej přidáme. Jídlo má být restované, ne dušené. je chuťově výrazné, s medem a sójovkou, lehce štiplavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

10. 10. 2020 15:27

Simčo, děkuji, já mám starý noťas a ještě XP. Tak asi proto.

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 10. 2020 12:54

Nadja: mne to otevřít jde;-)

Nadja Nadja

10. 10. 2020 12:35

bofinka: Nevím, zda je chyba jen u mne, ale u linku mi to hlásí: 403 User Agent Denied

bofinka

9. 10. 2020 15:11

Nadja: Ttady je semul z lilku, jak psano v textu z wiki https://pisangsusu.com/457-smoor-with-aubergines-o...
Predpokladam, ze i z cukety by se mel +- pripravovat stejne, dulezita je tam ona omacka sambal ulek, bez ni v Indonezii neuvaris skoro nic.

Nadja Nadja

9. 10. 2020 14:11

bofinka: je tam skoro totéž, co jsem našla já.

bofinka

8. 10. 2020 17:38

Nadja Nadja

8. 10. 2020 17:09

Taevita: děkuji za vysvětlení, i když moudřejší nejsem..... ;-)

Taevita Taevita

8. 10. 2020 09:29

Nadja: Tento recept jsem našla v době, kdy byla cuketa raritou a receptů z ní bylo pomálu v jedné z knih : "Hádej, kam půjdeme na...". Byl tam uveden pod názvem Semur. Zachutnal mi a protože je z cukety, název jsem zachovala, doplnila pouze "cuketový".

Nadja Nadja

7. 10. 2020 20:18

Co je "semur " :-?:-?:-?
Našla jsem toto: "Semur je indonéský druh masa (hlavně hovězího), který je dušený v husté hnědé omáčce, která se běžně vyskytuje v indonéské kuchyni."

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cibule, olej, květ muškátový, pepř, med, ocet, omáčka sojová

TopRecepty.cz

Cuketový semur (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LMM