Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeský jablečný závin

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

10. 1. 2021 21:41

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 411 kJ / 2 488 kcal
Bílkoviny61,47 g
Tuky103,68 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 774 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy314,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 22:05

hospodyne: Netýrej mě, Maruško! <3<3<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 22:03

casino: Možná, že máte víc chuťových pohárků. Ono se to člověk, od člověka liší. A proto já kořením víc a vám stačí míň. Ty rozdíly v počtu chuťových pohárků jsou propastné a liší se o tisíce. S tím ovšem, nikdo nic neudělá, prostě nenarostly a šmytec.:-*

casino casino

11. 1. 2021 20:24

Veronika.Hrozna:
Nesouhlasím! :-)
No, vlastně souhlasím akorát s tou poslední větou ;-)

hospodyne

11. 1. 2021 18:02

Veronika.Hrozna: u nás na Slovácku se husy krmily vařenou kukuřicí a byly škvarky křehoulinké i játra foie gras. Ale dá se i z domácí kačeny. Jen musí být pohlavně dospělá, aby byl efekt patřičný. Na Slovácku už sice 45 let nebydlím, ale umíme to i v Čechách:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 17:21

casino: Ano, už se mi podařilo pár receptů z ní uvařit. Je nutno vybrat , ten správný recept, ja píšete. Zjistila jsem , že kdysi se používalo daleko míň koření , takže do všeho musím přidat víc kusů napsaného koření, nebo cukru, octu a jiných přísad. Taky více smetany, to nejčastěji! Ne všechny recepty se dají uvařit, pokud nemá člověk známého řezníka. Některé suroviny chybí. Např. je tam báječný recept na husí škvarky, no a kde vzít husu, krmenou nesportovkyni? ;-(

casino casino

11. 1. 2021 16:11

Veronika.Hrozna:
No, musíte si umět vybrat... ;-)
Původně jsem chtěl napsat, že jste vstávala levou nohou napřed...:-8
Leč podle tohoto https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vedci-spravne... jste asi vstávala napřed pravou, že :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 10:25

mouchaxl: Také mám jednu starou kuchařku, problém je v tom, že kvality dnešních surovin, nedosahují tehdejší kvality,chuti a ani konzistence. Mléko, smetana a máslo, bez chuti. Maso má zcela jiné kvality, uzeniny taky /už to není uzené/ ! O koření ani nemluvím. Pokud není vlastní zdroj potravin, tak se podle toho sice uvařit dá, ale ....... :-((

mouchaxl mouchaxl

10. 1. 2021 23:10

sabipupp: vypadá snad bude dobrý ...na snídani ...získal jsem recepty ručně psané z roku 1929 ....budou testy

sabipupp sabipupp

10. 1. 2021 21:52

<3 Vypadá fantasticky:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, vejce, tuk, ocet, mléko, jablko, strouhanka, rozinky, cukr, skořice, ořechy vlašské,

TopRecepty.cz

Staročeský jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XNJv