Bageta / ciabatta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 930 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,05 g |
Tuky | 33,96 g |
Vláknina | 1,68 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 23,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo z droždí nevydrží dlouho čerstvé, skladuji ho proto v sáčku v lednici a před konzumací zásadně rozpékám. Ani nepotřebujete toustovač / paninovač, stačí pánev.
Toto stejně jako každé jiné kynuté pečivo lze vyrobit i za pomoci kvasu. Pokud máte pouze žitný, nezoufejte. Úplně jednoduše ho přikrmíte bílou moukou a máte pšeničný, ze kterého pak můžete péct i vánočku. Jediný rozdíl v receptu je v tom, že místo droždí použijeme kvas a rozkvas smícháme 12 h předem. Nezapomeňme oddělat kvas na příští pečení! Kvasové pečivo se peče trochu déle, ale to poznáte.
Vůbec se nebojte experimentovat s poměrem mouka / tekutina. Máte-li rádi žvýkavější pečivo, tekutiny uberte (300 ml) .Pokud chcete chléb jak obláček s velkými dírami, použijte tento poměr nebo klidně ještě více tekutiny (max. 400 ml).
Čím větší teplota trouby, tím víc chléb vyskočí. Můžete si pořídit pečící kámen nebo velký litinový pekáč, které v prázdné troubě (nebo během pečení něčeho jiného) po dobu 30 min nahřejete.
Čím déle budete zpracovávat těsto, tím lépe se vše spojí a tím pevnější bude výsledné pečivo. Já dělám vše ručně a pečivo mám křehčí / drobivější, což mi ale vlastně vyhovuje, jsem rád, když mě u jídla nebolí pusa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 58 minutami
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 2 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 3 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 3 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 11 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 13 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 14 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Apríla si z lidí dělají i světoznámé firmy: Dokazuje to burger pro leváky, čokoládová majonéza nebo nápoj zvyšující IQ
Další recepty
Suroviny: mléko, droždí, cukr, sůl, olej olivový, olivy
Bageta / ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqGM
0 názorů