Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,84 g |
Tuky | 127,60 g |
Vláknina | 1,56 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 40,86 g |
Sůl | 101,84 g |
Sacharidy | 88,28 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2023 21:57
Nádhera a vůbec bych se nechrěla s nikým dělit, to miluji
7. 2. 2021 22:12
Coleta: Ano taky jsem to viděla, ale i 18 hodin a prý je dobrý..no musíme si to vychytat. My už to máme nám to takhle stačí, ale zase záleží na výšce. Dělala jsem z celé půlky a tenké kraje jsem odkrojila a nechala to nejvyšší maso. Doufám, že bude chutnat..
7. 2. 2021 22:07
mika59: Mám ho vyšší. Já vám nevytýkám délku naložení, psala jsem, že bych ho nechala déle. V některém receptu jsem našla i 4 dny, asi bych nechala 2 či 3.
7. 2. 2021 21:33
Coleta: Psala jsem vám, že nám vyhovuje 24 hodin, ale může být déle. Zrovna teď jsme nakrojili včerejší naložený. Přidávám foto. A prý je luxusní, no každý to máme jinak. A zabalený v lednici vydrží, můžete udělat suši, bruschetty nebo studenou večeři. Ale asi bych to nemrazila.
7. 2. 2021 21:16
Tak jsem naložila a vyzkoušela. Trochu mám z receptu rozpačité dojmy. Nakládala jsem i s kůží. První ochutnání a omytí se mi losos zdál velmi sladký a naopak málo slaný. Ze strany kůže byl tvrdý, stejně tak zvrchu (tak to má být). Já bych příště nechala určitě déle než 24 hodin. Chápu, že jde o syrovou úpravu, ale nakládala jsem část z hřbetní - tedy vysokou a nejkvalitnější část, ale losos byl v té vyšší a jakoby hlubší části syrový? Nevím, zdálo se mi to krátká doba na naložení.
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?
4. 2. 2021 20:17
Coleta: Ano hodně tenké plátky.
4. 2. 2021 20:11
mika59: A kůži po marinování stáhnete? Krájí se jen čisté maso, že?
4. 2. 2021 19:39
Coleta: Určitě se povede, opravdu je to delikatesa. Kdo má rád takové jídlo si pochutná. A zatížila jsem to kiilem cukru. Zrovna dnes taky nakládám .
4. 2. 2021 19:27
mika59: Děkuji za rychlou odpověď, takže dělat z půl kila? Mám ho připravený k naložení v lednici a doufám, že se povede.
A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??
A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??
4. 2. 2021 18:21
Coleta: Může být naložený i déle. Nám to tak vyhovuje, čím déle je, tím je vysušenější a tužší. A jak dlouho vydrží? Určitě několik dnů, ale u nás nemá šanci tak nevím přesně. A musíte počítat s tím, že dost zmenší objem.
4. 2. 2021 17:55
Chtěla jsem se zeptat, jak uchováváte po těch 24h, když celého půl kila nespotřebuje. Jak dlouho vydrží? A je nutné 24 h nebo lze nechat uležet déle?
24. 11. 2020 22:09
Eja57: Ale toto je podle mne Miladky improvizace-tak proč neMě se to líbí a čím víc odlišných verzí,tím líp
24. 11. 2020 21:48
Eja57: Opravdu s minimem práce je výsledek úžasný. Ta okurka je tam opravdu pro fotku, ani ji nemám v surovinách, ale zase 100 lidí 100 chutí. Vždyť si to každý může udělat dle svých chutí. A moc děkuji za komentář.
24. 11. 2020 21:04
Pokud mohu doporučit - na tohle se mi osvědčila jako zátěž mikrotenový pytlík vhodné velikosti naplněný vodou tak ze dvou třetin., aby se trochu "rozplácnul".
Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet. Losos opravdu co nekvalitnější, ideálně "hřbetní" část, na krájení velmi ostrý nůž. ( Okurka na fotce vypadá efektně, ale podle mne k tomu chuťově neladí, k tomuhle si myslím není potřeba vůbec nic - kromě sklenky suchého bílého vína.)
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...
Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet. Losos opravdu co nekvalitnější, ideálně "hřbetní" část, na krájení velmi ostrý nůž. ( Okurka na fotce vypadá efektně, ale podle mne k tomu chuťově neladí, k tomuhle si myslím není potřeba vůbec nic - kromě sklenky suchého bílého vína.)
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...
24. 11. 2020 20:06
mika59: Miladko,tu tvou verzi neznám,ale opravdu se mi moc zamlouváJen ještě nemám chuť ani čich...Ani na to tvé sladké jsem se ještě nedostala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 15 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 2 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 3 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdobení chlebíčků: Poradíme čím je nazdobit, aby vypadaly naprosto famózně
Gravlax z lososa podle Gordona Ramsayho zvládnete snadno i doma. Skvěle ochutí a ozdobí silvestrovské chlebíčky
Obložené chlebíčky chystáme na sváteční příležitosti. Jak a čím je namazat, obložit a ozdobit? Poradí naše tipy
Další recepty
Suroviny: losos, sůl, cukr, citron, pepř, kopr, lučina, majonéza, smetana zakysaná, křen strouhaný, kopr, sůl, šťáva citronová, olej olivový
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
20 názorů