Sádlové mini rohlíčky
Suroviny pro 36 kusů
36 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 444 kJ / 2 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,54 g |
Tuky | 99,75 g |
Vláknina | 16,92 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 3,82 g |
Sůl | 9,48 g |
Sacharidy | 372,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jak na kynuté těsto bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...
Inspirací mi byl jeden recept ze starší kuchařky, ale pozměnila jsem ho.
Rohlíčky jsou měkké, nadýchané a jsou vláčné i druhý den. Tím, že jsou malinké, daly by se použít i jako banketní pečivo. Ale klasické banketky jsou zase jiné, z jiného těsta.
Žloutkem se může povrch potřít a posypat i před kynutím. Ale už nelze překrýt utěrkou.
Množství soli v těstě je nižší,než se běžně na toto množství mouky dává, jelikož se ještě rohlíčky sypou solí na povrchu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 2 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 21 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 22 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 6 minutami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 15 minutami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 12 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Sacher dort: Příprava není příliš složitá, ale výsledek je luxusní
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krupice, sádlo, vejce, žloutek, droždí čerstvé, žloutek, sůl hrubozrnná, kmín celý
Sádlové mini rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jony
0 názorů