Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka

Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je nazdobené zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 210 min

240 min (30 min příprava + 210 min tepelná úprava)

3. 12. 2020 20:03

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie12 890 kJ / 3 081 kcal
Bílkoviny208,27 g
Tuky135,64 g
Vláknina16,49 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 481 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy251,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Drahý čitateľ! Upozorňujem Ťa, že tento recept nie je výhradne ten najlepší, aký existuje. Na mieste, odkiaľ pochádzam, totiž nepoznáme dobrú alebo zlú, horšiu či najlepšiu plnenú kapustu, nedajú sa totiž porovnať. Plnená kapusta je rodinná záležitosť. Niekto tvrdí, že až najsvätejšia záležitosť každej rodiny! Tento recept je pokladom tej našej, toto jedlo som mal na obed každý druhý týždeň v nedeľu u svojej starej mamy. Prezradím Vám aj tajomstvo jeho konzumácie. Po vybratí z babičkinej pece sa je za horúca, ale pekne pri stole a z taniera. Ďalšie kúsky ujedáme z pokrievky a nakoniec, najviac ich ubúda zo špajze a za studena! Ja tvrdím, že bez ohľadu na to, či sa jedia horúce, studené, čerstvé alebo nečerstvé, sú holúbky nebeským pokrmom!

https://www.pecmaniak.store/holubky-plnena-kapusta...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pecmaniak pecmaniak

7. 12. 2020 11:31

Tento recept bol prvykrát publikovane 2018 na moj blog https://www.pecmaniak.sk/2018/03/holubky-plnena-ka...
A potom moj kamarat zdielal na madarske stranke https://rupanerkonyha.hu/2018/10/16/toltott-kaposz...
:-K:-K:-*

maris maris

5. 12. 2020 07:31

Recept v holandštině se stejnou fotkou je zveřejněn už před jedenácti měsíci, ivulinka má pravdu
https://yoo.rs/koolhydraatarm-tlttt-kposzta-157771...

MamlajdaD MamlajdaD

5. 12. 2020 00:29

Když se podíváte na odkaz od ivulinky, tak zjistíte, že je to překlad z holandštiny a tudíž nejdřív byl starší recept v holandštině (jak starý, to nevím, nehledala jsem to, holandsky neumím) a tak je třeba ty datumy poněkud přehodnotit. Nebo že by Holanďani a po nich i anglický překlad (tři měsíce starý) převzali fotku pana pecmaniaka? To si nedovolím posoudit.

Frantiska Frantiska

4. 12. 2020 20:59

ivulinka: je jeho tvuj odkaz je clanek tri mesice stary a na jeho strankach je fotka z kvetna 2020

tejaja tejaja

4. 12. 2020 18:50

Dovolila som si dať link ako rozklikávací: https://www.pecmaniak.store/holubky-plnena-kapusta...
Stránka je autorova.

ivulinka ivulinka

4. 12. 2020 17:45

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kotleta vepřová, rýže, cibule červená, sádlo, šťáva rajčatová, slanina, zelí hlávkové, česnek, paprika sušená sladká, sůl, vegeta, pepř mletý, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8RB3