Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Masoráky"

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 12. 2020 17:46

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 807 kJ / 1 627 kcal
Bílkoviny108,86 g
Tuky90,62 g
Vláknina11,15 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 7,98 g
Sůl18,92 g
Sacharidy88,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Asi jako nyní ve všech rodinách peču cukroví. Vůně vanilky a skořice už jsem se nadýchala tolik, že jsem ji musela něčím přerazit. Povedlo se. "Masoráky" jsou jemné, díky hrubé mouce pěkně křupavé. Měla jsem obavu, aby se propeklo hlavně to hovězí maso, ale vůbec byste ho v nich podle struktury nepoznali, jen chuť byla jiná a moc dobrá.

Jelikož není moc času, byla k nim jen rajčátka, ovšem umím si k nim představit salát z kysaného zelí s mrkví a dobře vychlazené pivo. :-)

Přeji dobrou chuť.

Je to foceno při umělém světle, až po dokončení, ale v reálu vypadaly mnohem lépe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina

22. 5. 2023 10:30

Toto je zajímavé, určitě vyzkouším. Já peču v troubě karbanátky běžně a vůbec je nemastím, naopak se z nich vždy i vypeče tuk. Peču tak 20 minut (až jsou zlatavé) na 200 pak otočím a dopeču

magdalenka magdalenka

12. 12. 2020 10:19

mika59: zaujímavé, k niektorým podobné pridať ide, k niektorým nejde.:-8 Teraz som pozerala, kukám ako puk.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 12. 2020 23:56

yanull: Bez sádla jsem to nepekla, nemám odzkoušeno, ale to maso toho sádla v sobě zase moc nemá ... brambory taky ne... Bála bych se, že se to připeče.

yanull yanull

11. 12. 2020 23:48

Veronika.Hrozna: Já jsem to pochopila ve tvaru placiček, ale to je jedno, zda placičky nebo po celém plechu ;-). Jen bych už na vrch sádlo nedávala, je to s masem a to v sobě tuk má, myslím, že by to mohlo stačit. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 12. 2020 23:42

yanull: Já to rozetřu na statečně vymazaný plech a dám na to sádlo, peču tak i bramborák! Nejlepší jsou kraje, krásně do červena, no mňamka! Tak jsem to myslela, když jsem Kvety psala odpověď.

yanull yanull

11. 12. 2020 23:36

Kvety: Už jste odpověď dostala, určitě to v troubě upéci půjde, stejně tak, jako se někdy pečou i jiné kombinace, např. se zelím a pokud byste netrvala na kulatých placičkách, šla by ta vrstva rozetřít po celém plechu a po upečení nakrájet ;-):-K

mika59 mika59

11. 12. 2020 23:33

Mám už tady hodně podobný recept dávno..jen už nejde dát do podobných..bohužel..změny..:-O:-O

Kvety

11. 12. 2020 22:56

Veronika.Hrozna: děkuju, poslechnu vás:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 12. 2020 22:54

Kvety: Jen tam nedávejte olej, ale sádlo . S olejem to nejde, bude to nejedlé!

Kvety

11. 12. 2020 22:51

Veronika.Hrozna: diky, určitě to zkusim. Vypadá to fakt dobře, jenom já nemůžu nic smažené a všec
hno peču

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 12. 2020 22:45

Kvety: Vymažte si plech sádlem , dejte tam směs, asi 1 cm na výšku, poklaďte malými kousky sádla po povrchu, asi 15 malých kopečků /kávová lžička/, hezky rovnoměrně , dejte na 180 do trouby a za 45 minut bude zázrak hotový! No vždyť to ucítíte, okraje budou hezky vypečené do červena......:yes:

magdalenka magdalenka

11. 12. 2020 20:27

Geniálne.:yes:

Kvety

11. 12. 2020 20:07

Řekněte (napište) mně, že to jde upéct v troubě a bude to pro mě super recept. :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso mleté, brambory, vejce, koření grilovací, sůl, majoránka, mouka hrubá

TopRecepty.cz

"Masoráky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrG9