Valašská štědračka - polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 715 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,96 g |
Tuky | 59,71 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 152,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Inspiroval jsem se časopisem S Penny u stolu, kdy jsem si recept poupravil, podle našich chutí. Polévka je výborná, rychlá, hodně sytá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2020 22:00
recepty73: Páči. Dala som si do obľúbených, určite urobím.
22. 12. 2020 21:49
tejaja: Eja57: savlinka: ...děvčata, jsem rád, že se Vám polévka líbí ...děkuji
20. 12. 2020 12:46
recepty73: Jirko, ja viem, na obaloch sa to takto píše. Ale je to najmenej šetrný spôsob prípravy pohánky. U nás na východe sa pohánka pripravuje odjakživa, aj pohánková múka. A čo mi už babička vždy odmala prízvukovala: Pohánku nikdy nevar. Samozrejme, o rutíne nemala ani potuchy, hoci oveľa viac rutínu je vo vňati pohánky.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.
20. 12. 2020 12:46
Krásná polévka a určitě MOC dobrá
20. 12. 2020 09:30
Vrátil jsi mě do dětství mísa polévky u babičky, voňavá a táááák dobrá...jen si myslím, je to hooodně let, že tam byly krupky a ne pohanka....ale jinak je to ona
19. 12. 2020 23:07
tejaja: ...vařil jsem podle receptu, postup je zcela zachován, jen dochucení je výraznější, podle naší chuti
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl
19. 12. 2020 21:50
Krásna polievka, len...pohánka sa nevarí. Pri tejto polievke by som varila všetko presne podľa receptu a pohánku nasypala do vriacej, už odstavenej polievky. Zakrytú polievku by som nechala ochladnúť na teplotu, kedy sa dá jesť, a vtedy už pohánka v nej bude krásne mäkká.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 3 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 4 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 17 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 17 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 20 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 26 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 34 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Štědračka: Valašská vánoční polévka v sobě spojuje to nejlepší z kuchyně. Ochutnejte!
Další recepty
Suroviny: brambory, pohanka, máslo, cibule, mouka hladká, houby sušené, vejce, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, sůl, zelená nať
Valašská štědračka - polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvgv
7 názorů