Spousta jablek a žádný sklep
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dlouho jsem řešila, co s jablky bez sklepa. Léty jsem vypracovala tento plán:
Drobná jablka a jablka ne moc chutná na přímou konzumaci zavezu moštovat. Co se vypije, nechám v lednici. Zbytek pasterizuji k uskladnění.
Pak si večer sednu k televizi a okrájím velká jablka, která mají drobné kazy. Nastrouhám najednou v robotu, naplním sklenice a šup na noc do myčky.
Jiný večer střední jablka na čtvrtky do kompotu, na noc hodím opět do myčky.
A pak už postupně po večerech krájím křížaly do sušičky. Ta nechávám vždy až jako poslední, protože na křížaly se skvěle hodí i jablka už lehce ovadlá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2022 15:35
Úžasně napsáno. Srozumitelně, stručně a ještě si člověk vybaví spomínky na mládí
2. 8. 2021 20:35
divozenka666: Moc děkuji za pochvalu, ta potěší !
2. 8. 2021 18:56
Kompoty jsou právě v myčkové lázni, křížaly určitě zkusím. Nikdy jsem je nedělala, ale máme je rádi. Strouhaná jablíčka do skla dělá do dnes moje maminka, je to velká pomoc. Sklep máme, tak můžu zavařovat o 106. Máte to moc hezky napsané , velmi originálně. Moc děkuji.
1. 1. 2021 13:26
Díky! Mám z vašich komentářů velkou radost. MK
1. 1. 2021 12:01
Dýchla na mne atmosféra doby, kdy jsme na zahradě mých prarodičů měli jabloně :) Sklípek sice měli, ale malý, takže většina jablek se zpracovávala podobně. Strouhaná jablka do sklenic dělám dodnes, když dostanu více jablek než sníme. Díky za vzpomínky :)
25. 12. 2020 20:44
zdenka.s: Koukala jsem se, jak to mám já - 70° 2:30. Takže ano.
25. 12. 2020 20:33
Skvělé . Křížaly dělám každý rok ,tam není co zkazit ,jen je loupu ,právě proto , že vybírám ta horší jablíčka , co jsou poďobaná a tak
Kompot a strouhaná určitě udělm , právě jsem nevěděa ,jestli slívat šťávu a přidávat cukr .
Zaujalo mě to zavařování v myčce, já mám nejdelší program 143 minut a 70 °, bude to stačit ? Děkuji
Kompot a strouhaná určitě udělm , právě jsem nevěděa ,jestli slívat šťávu a přidávat cukr .
Zaujalo mě to zavařování v myčce, já mám nejdelší program 143 minut a 70 °, bude to stačit ? Děkuji
25. 12. 2020 20:30
MamlajdaD: Díky, to jste mně potěšila!
25. 12. 2020 18:43
Marcela Kr.: Přidávám 5 hvězdiček, moc se mi líbí i to, jak je recept napsaný.
25. 12. 2020 17:34
Děkuji. Myslím, že neškodí občas připomenout skoro zapomenuté recepty.
25. 12. 2020 17:15
Ta strouhaná jablka dělávala přesně takhle moje maminka i babička - šťáva se odlévala vždycky. Je to opravdu skvělý polotovar na pečení štrůdlů, který vydrží i dlouhá léta. Mohu jen doporučit, pokud máte větší úrodu vlastních jablek.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 25 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 43 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Suroviny: jablko, mošt jablečný, koření hřebíček
Spousta jablek a žádný sklep
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr4n
11 názorů