Čevapčiči ze sóji dle Romana Uhrina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 023 kJ / 1 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,39 g |
Tuky | 58,57 g |
Vláknina | 58,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 216,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z časopisu.
Varenie sóje : sóju namočíme na 24 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu ( syčania ventilu ). Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.
Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.
Sója sa dá výborne mraziť, uvarím jej vždy viac naraz a zmrazím. Potom mám k dispozícii a nemusím zakaždým variť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2021 18:35
olido: Ďakujem za vyskúšanie a pekné fotky. K sójovým klíčkom: sú veľmi výživné, rovnako ako aj iné klíčky, lenže iba v surovom stave. Preto je ich vhodné dávať do jedál nakoniec a už nevariť. V tomto prípade by som teda nechala sóju, ale inšpirovali ste ma, urobím klíčky a dám tu nejaký recept. Díky za tip.
5. 1. 2021 16:56
Tak dnes byla premiera vareni sojovych bobu (nechala jsem je nejprv trochu naklicit a pak v papinaku 30min) a uzeneho tofu. Oboji bude ode dneska stalici naseho jidelnicku. Cevapcici bylo skvele, dali jsme si s manzelem s bramborovym knedlikem a zelim a deti s bramborovou kasi, dovolila jsem si prilozit fotky
1. 1. 2021 16:06
olido: Myslím sóju, teda strukovinu, bôby, nie sójový texturát. Ten nepoužívam vôbec. Zásadne používam sóju. Uvarím jej naraz viac a zamrazím, takže mám ju k dispozícii na ďalšie varenie. Pridala som do poznámky spôsob varenia sóje.
1. 1. 2021 15:28
olido: boby
1. 1. 2021 15:21
Uvarenou sojou myslite uvarene sojove boby anebo uvarene sojove maso? Dekuji
28. 12. 2020 16:49
MamlajdaD: Sóju mám rada a aby som ju nemusela stále variť, pretože ju treba dlho namáčať, tak ju naraz varím v tlakovom hrnci viac, a potom zmrazím. Tak ju mám vždy k dispozícii.
28. 12. 2020 15:40
tejaja (moderátorka): Na tento recept jsem docela zvědavá, koupila jsem si nedávno ve zdravé výživě sáček sóji, tak tento recept časem určitě vyzkouším. Časem proto, že v současné době nechodím do obchodů, a tak si nemohu koupit uzené tofu. Zatím ukládám. Zdravím!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 47 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Suroviny: soja, rýže, cibule, tofu uzené, semínka lněná, česnek, paprika sušená sladká, majoránka, kmín drcený, sůl, strouhanka
Čevapčiči ze sóji dle Romana Uhrina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gl4j
7 názorů