Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 8. 2009 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 926 kJ / 4 524 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky8,04 g
Vláknina85,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy926,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva

22. 11. 2009 00:01

Právě ted jsem čajík dodělala,dneska jsem ho dělala pro velký úspěch znovu.Poprve jsem použila jablíčka,švestky,hrušky a borůvky,cukr jsem ošidila,ale všem moc chutnal.Ted jsem tu měla bednu kazících se jablek,a doma pouze mandarinky(levné z Tesca),rozinky a zloňska švestky naložené v medu a rumu.Sklenic málo,takže jsem dávala i do velkých,raději jsem vše ještě 10 min.zavařila,jenom rumu jsem měla dost :)))Ne vážně,kdo nevěří ať to zkusí,až na to krájení jablíček je to pohoda.:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2009 14:20

Iness,to si myslím,že ta vůně musí být až omamná.Dovedu si to představit,já snad nějaké to ovoce koupím,abych to mohla vyzkoušet,podle toho co budou míti v obchodech.Ale příští rok si dám záležet a udělám si ho do foroty jak se říká.:-D,abych na ty zimní měsíce měla.:-))

Iness Iness

27. 10. 2009 14:09

Simčo,je fakt moc dobrý a právě ta vůně mě na tom fascinuje:-*

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2009 10:57

To to je zajímavý receptík.:-OŠkoda,že jsem na něj nenarazila dříve:-(,určitě bych si udělala též na zimu zásobičku.:-)
Na ty vánoce to musí býti bomba.:-))
Ráda bych získala recept na vánoční punč,ale opravdu nefalšovaný dobrý.Jednou jsme si ho daly s dcerami v Nerudovce v Praze na vánoce,bylo to skvělé:-pdalší rok už tam byli jiní majitelé a už to nebylo ono,připadalo mi to jako z láhve když koupíte punč a zalejete horkou vodou,tak takový punč nemusím.Dávám bodík:yes:

Gabina

13. 10. 2009 15:30

Čaj jsem dělala nedávno,když ségře přestala fungovat lednice a neměla kam dát mražené ovoce. Do směsi jsem přidala i nějaké kompoty a je to super :yes:

Eva

12. 10. 2009 21:53

Čaje jsem začala dělat až letos.Zkoušela sem je ze všeho co se urodilo a jsou všechny dobrý.Cukru dávám podle kyselosti ovoce,ale zkusím i s tím citronem.Je dobrej i bez rumu,ten tam kvůli vnoučatům nedávám.

Ivana

2. 10. 2009 14:49

výborný je i černý jeřab:yes: přímo vitamínová bomba, i když je tam rum

tinka

15. 9. 2009 21:47

škoda, že to čtu až teďwww.toprecepty.cz/smajlici/1.gif

andula

5. 8. 2009 17:01

Iness Iness

5. 8. 2009 12:57

Holky !!!! Jenže to je pořád jen ovoce...vy si to tak trochu pletete s uskladněním ovoce...tohle je prostě čaj...:-!Dokud neochutnáte nepochopíte;-)

finneta

5. 8. 2009 12:48

cathleen: dělám to taky takhle. do mrazáku. už skoro nic nezavařuji. ušetřím za cukr, místo a během zimy to všechno zdělám.:yes:

finneta

5. 8. 2009 12:46

tento čaj dělám pravidelně a miluje ho hlavně moje dcera. nikdy ráno nesnídá, ale když mám tenhle čaj, tak to musí být klídek, pohodička, aby si ho mohla vychutnat. jinak já dávám jakékoli ovoce v jakémkoli poměru. citron nakrájím na pár koleček a ořežu šlupku (někdy může při pečení zhořknout). je moc dobré třeba jen švestky, jablka a skořice (tomu říká dcera vánoční:-D) ale já to ještě po upečení zavařuji (asi 10 min). několikrát se mi stalo, že se mi čaj zkazil

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 8. 2009 12:37

Svetlano, já si takhle sbírám ovoce v pytlíkách do mrazáku. Zabere to místo jen na chvíli a je to. Bez rumu (ne, že bych rum neměla ráda;-))

Iness Iness

5. 8. 2009 12:34

To je taky zajímavé...ale toho rumu by nesmělo být moc, děti by si taky určitě pochutnali. V receptu ho mám k poměru s ovocem málo(jen pro vůni), aby ho mohli děti. Ale i to ovoce naložené v cukru nemusí být s rumem, v chladu vydrží...:-):yes:

Svetlana Svetlana

5. 8. 2009 12:21

...někde jsem četla vychytávku, jak "nasbírat"´ovoce, které nestojnoměrně dozrává...dávat jednotlivé vrstvy do 5-ti litrové zavařovačky po vrstvách, prosypávat cukrem, zalít rumem...až do naplnění...pak celý obsah dát do pekáče...

1 11 12 13 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj

Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum

TopRecepty.cz

Pečený čaj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrN7