Hrušková povidla
Hrušková povidla jsou snadná na přípravu. Využijeme je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou úrodu hrušek, neváhejte a vyzkoušejte přípravu povidel.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 919 kJ / 2 849 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,25 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 45,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 675,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Povidla se nemusí sterilizovat, kdo ale chce, může je dát na 20 min. do trouby vyhřáté na 85°C.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2014 08:47
31. 5. 2011 09:06
18. 5. 2010 16:21
6. 11. 2009 11:45
5. 8. 2009 13:14
5. 8. 2009 13:06
5. 8. 2009 13:05
5. 8. 2009 12:58
5. 8. 2009 12:58
5. 8. 2009 12:56
5. 8. 2009 12:54
5. 8. 2009 12:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 11 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 32 minutami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 47 minutami
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 49 minutami
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 1 hodinou
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 1 hodinou
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 3 hodinami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uskladnit a zpracovat hrušky. Mají pestré využití - od moučníků po pálenku
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Další recepty
Tématické fráze: povidla z hrušek hruskova marmelada hrušková povidla pečená v troubě povidla z hrušek v troubě hrušková povidla v domácí pekárně jak se vaří domácí hruškové povidla povidli z hrusek recept na povidla z hrušek povidla ze sušených hrušek hrušková marmeláda recept jak se vaří hrušková povidla povidla z hrušek recept hruškovápovidla hrušková hrušková zavařenina hrušková povidla z domácí pekárny povidla z pekárny hrušková šťáva recept hruškový džem povidla recept
Suroviny: hruška, cukr krystal, šťáva citronová, konzervant proti plísním
Hrušková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYMp
12 názorů