Základní hovězí vývar
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 634 kJ / 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,33 g |
Tuky | 6,94 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 34,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z kuchařky Síla léčivých polévek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 19:46
Klasika, ale výborná.
19. 4. 2022 13:36
Vařit tři hodiny kořenovou zeleninu je nesmysl, to se zcela rozvaří. Tu bych přidával tak půlhodiny před koncem vaření, nastrouhanou nebo v malinkatých kostičkách tak dvacet minut před koncem. Pokud se zelenina před přidáním ještě osmaží, získá vývar lepší chuť i barvu.
16. 4. 2021 11:41
No a když se cibule před vařením v pase přeřízne napříč a nasucho připeče dočerna (třeba při pečení masa) tak pak teprve bude barva vývaru jako lusk
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku
16. 4. 2021 10:33
Eja57: Děkuji za upozornění, hned jsem to napravila.
16. 4. 2021 10:20
Bez udání množství masa/ kosti a množství vody je recept pro začínajícího kuchaře bohužel k ničemu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 12 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 13 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 6 minutami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 30 minutami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 33 minutami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 1 hodinou
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 1 hodinou
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 1 hodinou
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 6 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 6 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Snadná koprová omáčka podle Sandtnerky je delikatesa! Zahuštěná kysanou smetanou a zjemněná žloutkem chutná skvěle
Prezidentův kuchař prozrazuje: Petr Pavel miluje zelňačku, ale ocení i středomořskou kuchyni
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, kost hovězí morková, mrkev, celer, petržel, pórek, petrželka, cibule, pepř černý, bobkový list, koření nové koření, libeček, sůl, voda
Základní hovězí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKYj
5 názorů