Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Octy - koprový a meduňkový

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50339 min Doba přípravy: 50339 min

50339 min (50339 min příprava)

7. 8. 2009 16:19

Suroviny

Porce: 1 l

Nutriční hodnoty

Energie668 kJ / 160 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tyto recepty nejsou moje, ale převzaté z různých bylinkářských knížek.

Dávám dost důraz na přípravu takových věciček, protože si myslím, že sebelepší recept a sebelepší chuť kuchaře nemohou nahradit vynikající ingredience.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 7. 2022 10:51

magdalenka: Dnes jsem udělala a dala jsem 200 gr kopru, do poháru s víčkem ! Odvážila jsem v odměrce 300 ml utlačeného kopru. Přdala jsem půl litru 8% octa. Snad se to povede. <3 Odokinovou metodu já neumím! :-D Ovšem bulharský koeficient na fakturaci, ten teda jo!:-D

magdalenka magdalenka

4. 7. 2022 13:30

Veronika.Hrozna: nepamatam, ale obycajne mam metodu "od oka"...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 7. 2022 08:53

magdalenka: Idem to skúsiť, je to dosť ochutené - silné? Koľko kôpru si dávala do 1 litru octu? Podľa receptu, či viac?<3

magdalenka magdalenka

7. 4. 2012 14:26

Dnes som minula posledné zvyšky, je to veľmi dobrý recept, doporučujem. Kôprový som využila do šalátov, do kyslých polievok (s mliekom a smotanou), dnes do hubovej omáčky. :yes:

Ivana79 Ivana79

2. 6. 2011 17:16

Aj ja som rada,že sa ozval sám autor receptu;-)lebo som tiež nevedela,kam by som ten medovkový ocot použila.Ďakujem,budem skúšať rôzne varianty:-)

magdalenka magdalenka

2. 6. 2011 16:47

klukodvody:ďakujem, v tejto oblasti mám veľké medzery, idem oškubať tú meduňku!

klukodvody klukodvody

2. 6. 2011 16:29

Pokud máte meduňku citronovou,tak tento octík jde přidat do marinády na ryby,jinak na zeleninové saláty a nakládání masa.Více na červená masa - hovězí zvěřina a ty ryby.Před přípravou ryby,alespoň dvě hodiny předem pokapat octíkem,ale nesolit,aby nepustila šťávu a nechat odležet.Potom osolit a upravovat.I na smažení.Zdravím klukodvody

magdalenka magdalenka

2. 6. 2011 16:04

Ďakujem za odpoveď, medzitým som natrhala kôpor a napchala ho do malej fľašky s octom (cca 300 ml). Určite to bude dobré.
Mám aj meduňky kopec, len potom ako sa meduňkový ocot použije?
Ešte raz ďakujem za rady a samotnému receptu dávam bod.

klukodvody klukodvody

2. 6. 2011 15:03

Dobrý den.Ten kopr jsou opravdu 3 dcl lehce natlačené a zalité octem do půllitrové lahve.Po 6 týdnech se ten ocet ocedí,vylouhovaný kopr vyhodí a do čisté láhve vložíte čerstvou pěknou snítku kopru a zalijete vylouhovaným octem.Ta snítka je tam pro ozdobu a také orientaci.Ocet dělám vždy ve větším množství a klidně dva roky vydrží.Ať se Vám vydaří.Klukodvody

Ivana79 Ivana79

2. 6. 2011 14:57

Magdalenka,ja som to pochopila tak,že do 3-dcl pohára nastrkám natesno vetvičky,ako píšeš aj ty.Ale keďže ja som nerobila z litra octu,tak som ten kôpor dala asi do polovice pohára,nie úplne natesno a zaliala.Myslím,že som tým nič nepokazila.A ano,bylinky čerstvé.

magdalenka magdalenka

2. 6. 2011 14:08

Ivana79:v recepte sa píše - 3 dcl kopru, to je myslené do 3 dcl pohára dám na tesno listy a vetvičky kôpru alebo medunky? Ty si dávala čerstvé oregano a bazalku? Odhadujem slabé 1 dcl vňate na trojdecový pohár? Či? Ďakujem za odpoveď!

Ivana79 Ivana79

2. 6. 2011 13:56

Tak som si včera urobila po 3-dcl z každého (len namiesto medovky som si urobila bylinkový-oregano,bazalka...)a som moc zvedavá za tých 6 týždňov:-))aké to bude

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 12. 2010 12:21

Tak toto mne hodně zaujalo,to na mne juklo z náhodných a jsem za to moc ráda.;-):yes:+1ukládám

Jenda1 Jenda1

10. 9. 2009 16:59

Pepíku, koprový ocet dělávám mnoho let. Zmínil jsem se o něm v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/5030-zadelavane-ke...;-). Meduňkový ocet určitě vyzkouším:-).
Posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

mirca75 mirca75

8. 8. 2009 07:46

:-)Tady platí to co u olejů,taky dělám a nakládám do různých octů-klasický,vinný.Dávám šalotku,rozmarýn,..Sice dělám jednou za "uherák",ale vždy se tím velmi potěším;-).Opět boďka

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: meduňkový sirup recept meduňkový olej recept koprový ocet meduňkový olej recept na medunkovy sirup medunkový ocet koprovy caj meduňkový sirup koprový olej recept domaci meduňkovy olej meduňková šťáva recept na medunkovy olej koprový ocet recept bylinkářské recepty koprový olej kopr nakladani sirup medunkovy domácí uherák nakladani kopru recept meduňkový olej

Suroviny: ocet, kopr, ocet, meduňka

TopRecepty.cz

Octy - koprový a meduňkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZr4