Beraní rohy
Naložené papriky beraní rohy se hodí k nedělnímu obědu, víkendovému grilování nebo jen k večeru s přáteli. Udělejte si je po svém a zkuste více sladké, pálivější nebo s pořádnou porcí feferonek.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo má rád pikantnější, přidá do každé sklenice jednu feferonku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2017 21:04
Já kozí rohy umyju, na minutku je dám do vřící vody a ihned ochladím ve studené a potom je nasládám do sklenic. Víc se jich tam vejde a jsou skladnější.Potom zavářím jako obvykle.
28. 8. 2016 12:37
No rozhodně nedávat olej a je spousta nálevů než Deko.
7. 8. 2014 12:51
marie: pokud je budete kupovat na zavareni, kazdy prodejce by vam mel rict, jestli jeho papriky (at nazvane kozi, berani, ci jine) pali, popripade vam da i ochutnat
7. 8. 2014 12:47
cathleen: Takže tvar ne chuť, hm. neboj, vím jak reálné rohy vypadaj , v každém případě je asi víc lidí, co to nerozlišujou, každopádně díky
7. 8. 2014 12:42
spagetka: podle me jde hlavne o tvar - videlas nekdy berana (obycejnyho, chovanyho na nasich lukach) s jinyma rohama nez zakroucenyma dokulata? Proc by se tyhle temer rovne papriky mely jmenovat berani, kdyz pripominaji rohy kozi? Chovali jsme jak ovce, tak kozy, pestovali oba druhy paprik (+ jeste dalsi)
7. 8. 2014 12:33
cathleen: ivo, tak to nevím, u nás mají jak beraní tak kozí a oboje ne pálivé. A barva, jak píšeš, ale i oranžové jako kozí. Je jasné, že jde spíš o zmatek v pojmenování. Není to oficiální název.
7. 8. 2014 12:23
marie: ostre by mely byt kozi - dlouhe, stihle, jen mirne zakrivene, zelene nebo cervene...
Jako berani rohy nam vzdy prodavali sazenice, ktere davaly oranzove, nekolikrat temer dokola zakroucene (jako ma beran rohy) oranzove, temer nepalive papriky
Jako berani rohy nam vzdy prodavali sazenice, ktere davaly oranzove, nekolikrat temer dokola zakroucene (jako ma beran rohy) oranzove, temer nepalive papriky
7. 8. 2014 11:49
marie: kozí a beraní rohy jsou jedno a totéž - "jde o klasické kapie, tenkostěnné papriky anebo menší chilli papričky či beraní rohy! Ty jsou často označovány také jako kozí rohy" - vysvětlení zkopírováno z webu. Viz též zde:
http://www.seminka-chilli.cz/berani-rohy-82589.htm...
http://www.seminka-chilli.cz/berani-rohy-82589.htm...
7. 8. 2014 11:36
mám dotaz které jsou ostré kozí nebo beraní děkuji
22. 10. 2013 17:55
Iness, dělala jsem podle tvého receptu, poprvé v životě, tak jsem na to zvědavá Dala jsem i tu chilli
10. 7. 2012 11:24
dávam ještě hrozinky a česnek je to delikátesa
15. 6. 2011 17:07
mužete mi poradit delala jsem berani rohy loni jsem je zavařila a jsou hořke a tvrde?mužete mi napsat co jsem udelala špatně?delala jsem nalev z deka dekuji
17. 8. 2010 07:31
Robila som rovnako,akurát som zvyknutá rohy pár sekúnd povariť v náleve,až potom dávam do pohárov.Pridala som pár jabĺčkových paprík,sú tiež ostré+foto
9. 12. 2009 14:46
dělala jsem všem chutnali
9. 8. 2009 21:57
I bez "oné" musíme přežít, ne, důležitý je recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 48 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 12 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 36 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezinkový likér s chutí kávy: Poradíme vám, jak zdravé dary přírody využít na lahodný nápoj
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Další recepty
Tématické fráze: zavařování kozích rohů kozí rohy zavařování jak zavarit kozi rohy zavarovani kozi rohy zavařování beraních rohů zavarene kozi rohy zavařujeme kozí rohy paprika kozí rohy zavařování jak naložit kozí rohy zavařovani feferonek nakládání beraních rohů lák na kozí rohy zavařování paprik kozí rohy kozí rohy zavařování paprik kozí roh zavaření kozích rohů beranní rohy papriky kozi rohy zavařováni kozí rohy recept berani roh
Suroviny: beraní rohy, pepř celý, koření hřebíček, koření nové koření, olej, deko
Beraní rohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVrw
20 názorů