Utopenci
Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.
Suroviny
Porce: pětilitrová láhev
Nutriční hodnoty
Energie | 25 370 kJ / 6 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,50 g |
Tuky | 415,20 g |
Vláknina | 115,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 64,56 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 249,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2016 20:49
Tom V jídelnách bufetech hotelích všude kde se vaří ve velkým:
10. 7. 2016 16:42
zejtra jdu vyzkoušet ,už ted se nemůžu dočkat
19. 2. 2016 13:36
Minimálně týden by byl fajn.
19. 2. 2016 13:10
anna :já je nechávám alespoň 14dní uležet,ale někdo už za 3dny udělá ochutnávkuje jasné,že čím déle tím lépe,ale kdo to má vydržet,že
19. 2. 2016 13:00
Chtela bych se zeptat kdy se muze otevrit. Jak dlouho je msm nechat ulezet.
1. 4. 2015 20:33
OPRAVDU ŠPICA-5TI LITROVKA BYLA MÁLO,ALE ÚSPĚCH SE DOSTAVIL IHNED JEN JSEM LAHEV UKÁZALA.DOPORUČUJI A DÍKY ZA RECEPT
15. 5. 2012 21:16
petrula: no asi záleží na barvě octa, já ho většinou nijak extra tmavý nemívám, spíš světlejší.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
15. 5. 2012 18:07
ahojky, zkouším tvůj recept a ten nálev je takovej tmavej.. to je dobře??
1. 12. 2011 17:59
Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.
10. 2. 2011 19:11
Taky přidávám červenou papriku,pěkně to vypadá a i chutná.Občas vezmu sklenici do práce a chlapi žerou jak zjednaný..
3. 10. 2009 20:56
Já špekácky před naložením do sklenice podélně rozříznu (ale nedokrojím) a řez posypu čerstvě namletým pepřem a čili. Tentokrát jsem přidala ještě čili papričku k cibulové vrstvě. Nálev je dle receptu. +
23. 9. 2009 09:00
Přidala jsem i červenou papriku, jinak viz recept.
10. 8. 2009 20:43
10. 8. 2009 20:42
ahoj magdi,už jsem byla poučena a vyhledávač použila
10. 8. 2009 12:06
Ale ozvat se může každý, nic se neděje, magdalenko. Receptů na utopence je mraky, tak snad(nemíním to kontrolovat) je tenhle jiný a vlastně tady další na vybranou Mimochodem, já utopence dělám nejraději ze zelné klobásy, nemají chybu. Ale možná není všude.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 5 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 6 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 4 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 4 minutami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 10 minutami
Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Verusla uvařila před 10 minutami
Milionová polévka našich babiček
MajaFero uvařila před 12 minutami
Koprová omáčka
ZdeLena uvařila před 56 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 1 hodinou
Perníková roláda s karamelovým krémem
Evellinka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Utopenci: Poradíme, jak si tuto hospodskou klasiku připravit doma
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: utopenci utopenci recept recept na utopence utopence recept utopenci top recepty utopenci utopenec recept utopenci recepty recepty utopenci recepty utopenci ütopence recept recepty na utopence utopenec utopenci top recepty recepty utopence recept utopenec utopeci jak na utopence jak udelat utopence utpenci
Suroviny: špekáček, cibule, ocet, voda, sůl, pepř mletý, cukr, olej, bobkový list, chilli
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
18 názorů