Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarečky ze odřezků vepřového

Pomazánka z domácích škvarků patří k tomu, co zvláště mužští strávníci uvítají na čerstvém chlebu. Domácí příprava škvarků dá sice trochu práce, ale výsledek předčí všechna očekávání a strčí hravě do kapsy kupované produkty.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

10. 8. 2009 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 196 kJ / 5 066 kcal
Bílkoviny115,51 g
Tuky511,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy0,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ze škvarků, které nám zbyly, můžeme udělat třeba škvarkovou pomazánku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

18. 9. 2013 11:31

ludkyr: sádlo se musí zpočátku jen zvolna vařit a až pustí dost tuku, teprve zvýšit teplotu. Moje mamka, když jsme od někoho dostali krupičkovaté sádlo, říkala - chvátali na něj ;-)

ludkyr

18. 9. 2013 11:12

Někdy se mi stane, že mám sádlo po ztuhnutí krupičkovaté. Někde jsem četla nějaký fígl, co v průběhu škvaření udělat, aby se to nestalo, ale bohužel jsem si to neschovala. Zná někdo recept na to aby sádlo nekrupičkovatělo?
Děkuji:-?

mirca75 mirca75

4. 9. 2009 23:43

Neamy:-)vůbec si takhe neber:-).Kdo chce ten ochutná a o názvu nebude přemýšlet,věř mi;-).Nakonec tomu budou říkat sádlo od Neami a bude to;-):-D.Jinak přeji v takové kuchyni:-Ohodně příjemného vaření a určitě se tam můžete jeden od druhého hodně naučit;-).
Jinak tě moc vítám na Topkách a doufám že tu zůstaneš a připojíš se i do Pokecu a diskuzí;-).

neamy

4. 9. 2009 23:29

tak jen abych se ospravedlnila, a doufam ze me naukamenujete. je mi 19 a zacla jsem varit pret 3 mesici a to v Anglii na baraku kde je 9 lidi a mame spolecnou kuchyn, takze moje kulinarske zazemi neni ruzove, ty recepty tu davam pro stejne zoufalce jako jsem ja, kteri se musi otacet ale jeste poradne nic neumi. o body mi vazne nejde, a nazev zmnenim kdyz to tu nekomu tak lezi v zaludku. ale jinak diky za dalsi tipy na jinak zpracovane sadlo.;-(

tejaja tejaja

13. 8. 2009 20:42

Hella, kedysi som kdesi v časopise videla sádlo ako darček, v keramickom hrnčeku a keď tá masť už skoro úplne stuhla, tak sa navrch opatrne položil bobkový list a celé čierne korenie. Veľmi sa mi to páčilo, tak som urobila takýto darček sestre. Masť bola jemne aromatizovaná, ale zase nie príliš, lebo to ochucovalo vlastne len zvrchu.;-):-))

Hella Hella (moderátorka)

13. 8. 2009 20:32

Kdysi jsem zkoušela jeden recept na Voňavé sádlo. Když bylo napůl vyškvařené, přidával se bobkový list, celé nové koření. celý pepř, na kolečka pokrájená cibule a sůl. Bylo to zvláštní a velmi dobré, ale měla jsem to udělat z menší dávky. Bylo to totiž velmi aromatické a za chvíli už nám to lezlo krkem, tak jsem to spotřebovala pod maso.

Paprika Paprika

11. 8. 2009 11:38

Moje tchýně škvaří sádlo jedině z mletého sádla, ale má na to speciální kolečko do masového mlýnku - s většími otvory. Z toho jsou potom i ty "škvarky" - trochu jako škvarky. Pokusím se ho vyfotit ;-)

Bibinka Bibinka

11. 8. 2009 11:12

Světlanko, to je ale s tím namletím fakticky dobrej nápad:yes:,zapíšu si to za uši a vyzkouším, jen co budu škvařit-díky;-)

Martysek

11. 8. 2009 10:59

No já škvarky teda můžu:-p Ale škvarkový placky taky, takže by to bylo super. Určitě vyzkouším, díky za tip:yes:

Svetlana Svetlana

11. 8. 2009 10:42

Martysku, když vyloženě neškvaříš sádlo kvůli škvarkům, tak to určitě s tím mletím zkus...sádla je opravdu víc...nemáš sice škvarky jako-takové, ale v podstatě připravenou "směs" na pagáčky nebo na pomazánku...anebo "jen" škvarkové sádlo...

Martysek

11. 8. 2009 10:08

Já sádlo škvařím v pekárně na chleba na program marmeláda, podle možností sádla se musí nechat program běžet tak 2x-3x, takže to trvá dýl, ale je to bez práce a bez té vůně, tu nemusim, navíc jí můžu zapnout i venku na zahradě.
Dávám taky trochu vody nebo mlíka a přiznám se, že trochu solím. Na co ta sůl může mít vliv? Na řídnutí nebo na trvanlivost?
Namlít mě nenapadlo, dobrý tip, asi je z toho i víc sádla, ne?

jollka jollka

11. 8. 2009 09:09

Bibinko taky dávám mléko:-p:yes:jo a trochu kmínu:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 8. 2009 07:10

Ach jo. Hned se pozná, že začne pršet a zkazí se počasí. Že je to znát ? Stačí mrknout do PC a ani není třeba koukat z okna .Ale nebojte. Prý teplo bude celý srpen. HI HI. Tak rychle podat ruce a jít něco dobrého uvařit. Václav

Svetlana Svetlana

11. 8. 2009 06:57

...zkuste sádlo nenakrájet na kostičky, ale pomlít na masovém mlýnku...nádherně se vyškvaří a zůstane Vám "základ na škvarkovou pomazánku"...vynikajíci na chleba...:yes::yes:...proč všechno dobré je tak strašně nezdravé:-(

Bibinka Bibinka

10. 8. 2009 21:06

Já dávám ke škvaření sádla mléko, které sevypeče, ovšem sádlo je přímo sněhově bílé a moc hezky to vypadá i chutná.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvaření sádla skvareni veproveho sadla jak škvařit vepřové sádlo škvaření sádla s mlékem vepřové sádlo řemenové sádlo jak vyskvarit sadlo vepřové sádlo na škvaření škvaření sádla recept lis na škvarky škvaření sádla v domácí pekárně vepřové škvarky vyškvaření sádla jak vyškvařit vepřové sádlo domácí vepřové sádlo jak škvařit sádlo vepřove sadlo škvařeni krupičkovaté sádlo domácí vepřové škvarky pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla

Suroviny: maso vepřové, sádlo, sůl, voda, mléko

TopRecepty.cz

Škvarečky ze odřezků vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9Wy