Lo mein - míchané nudle - moje verze
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 716 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,19 g |
Tuky | 18,69 g |
Vláknina | 14,91 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 7,65 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 242,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso můžete dát jakékoliv - hovězí, vepřové, drůbež.
Zeleninu si dejte podle své chuti, Číňani většinou dávají mrkev, pak choy a cukrový hrášek (lusky), ale recepty se mění kus od kusu. Já mám rád v jídle hodně zeleniny tak dávám větší množství.
Jedlou sodu přidávají čínští kuchaři kvůli zkřehčení masa a zachování šťavnatosti.
Někdy přidávám do omáčky i chili a sečuánský pepř, můžete vmíchat i trochu škrobu na zahuštění omáčky.
Rozdíl mezi chow mein a lo mein:
Chow mein znamená smažené nudle - používají se tenčí nudle, které se osmaží do křupava.
Lo mein znamená míchané, nebo prohazované nudle - používají se o něco silnějjší, do jídla se přidává více omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 10 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 20 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 51 minutami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 10 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, zelí bílé, mrkev, jidášovo ucho, houby shiitake, bambusové výhonky, paprika, cibule, cibulka jarní, pórek, zázvor, česnek, soda jedlá, sůl, pepř bílý, omáčka sojová, víno, olej, nudle vaječné, vývar kuřecí, omáčka sojová, cukr, víno, ústřicová omáčka,
Lo mein - míchané nudle - moje verze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwg
0 názorů