Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařované okurky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

12. 8. 2009 16:07

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vždy každého potěší taková sklenička jako pozornost. Ale taky nějaké sníme. Nerozdáme všechny. Ten cukerinek jsem tam přidal kvůli velikosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

12. 8. 2009 17:37

Já navíc dávám i křen a s česnekem nemá chybku :-p:yes:

pipre pipre

12. 8. 2009 16:59

Já mám doma snad 6 druhů receptů na okurky, které jsem už vyzkoušela a už mám chaos v tom, které jak chutnaly :-) Mně zatím chutnaly všechny, manžel je už kritičtější :-) Ale česnek v posledních letech přidávám i já:-) Ikdyž je to recept na okurky, který může vypadat jako jiné, tento se ale liší od těch, co znám, v tom, že nálev neobsahuje sůl a do sklenic se nepřidává cibule, jinak složení koření a zeleniny je podobné...Jani, manžel má také pro sebe pár sklenic zvlášť, do kterých si přidal i feferonku. Zatím je neotevřel, neochutnala jsme je:-)

klukodvody klukodvody

12. 8. 2009 16:53

No Janičko k těmhle prckům toho česneku nemůžeš dát moc.Já vyfotím ženiny nakládací fantazie a hodím to do alba.Je to hračička:-D:-D:-D

Věrka.

12. 8. 2009 16:47

Do toho oleje to děláme, ale k jinému účelu upotřebení v kuchyni, třeba na potírání masa a u grilovaček, do některých salátů a ostrý to je u nás hodně vítané, tak feferonky normálně používáme. Nemám ráda mdlý jídla.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2009 16:41

Já dávám česnek odjakživa a ne jeden, i víc, podle velikosti stroužku. Je zajímavé, jak při konzumaci je téměř zbaven chuti česneku. Taky nikdy nezapomenu přidat jednu čili papričku. Extra si je na to pěstuji na okně každý rok. Letos však nezavařuji okurky, vloni jich bylo hodně, ještě máme.

klukodvody klukodvody

12. 8. 2009 16:39

Ten česnek vyzkoušejte buďdo oleje,nebo do octa ochuceného rozemletými feferonkami.:yes:

Věrka.

12. 8. 2009 16:27

Taky mám moc ráda naložený houby se zeleninou, samozřejmě že tam nesmí chybět ani okurky, ty já můžu docela dost. V zimě se jen olizujeme. Taky se nakládá česnek jen samotný, ale to po pravdě jsem ještě nejedla, moc česneku neholduju, jen tak normálně.

klukodvody klukodvody

12. 8. 2009 16:23

No to je specialitka mojí ženy,nevím kde to vzala,ale dělá to i do normálních okurek a nebo ten česnek plní - vtlačuje do okurky.Nevím jestli je to originál ale chutná to.:-D:-D:-D

Věrka.

12. 8. 2009 16:14

Já jsem hodně na kyselé okurky a tohle mě zaujalo tím česnekem. U nás se dává lecos včetně křenu, ale česnek ne. Tak to někdy vyzkouším.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování okurek zavařování okurek recept recept na zavařování okurek nakládání okurek bez zavařování recepty na zavařování okurek jak udělat ženu sladky nalev na okurky pro zeny okurky zavařovane houby top recepty zavařování okurek zavařované houby recept co s velkýma okurkama recepty zavařování okurek sladky nalev na zavarovani okurek zavarovana mrkev zavařování salatovych okurek zavařování okurek top recepty zavařované feferonky pro zeny cz okurky sladký lák na okurky

Suroviny: okurka čerstvá, mrkev, koření nové koření, pepř celý, cukr, ocet, voda, semínka hořčičná, kopr, česnek

TopRecepty.cz

Zavařované okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XoXA