Zavařování v mikrovlnce
Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).
Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2017 20:06
Rajunka: Pokud mám okurek dost, používám přípravek Pikanta a pokud jich mám málo, nebo je sbírám postupně, pak podle https://www.toprecepty.cz/recept/7804-miloticke-ok...
29. 7. 2017 10:15
ZAVAŘUJI OURKY A TŘEŠNĚ JIŽ 6 ROKŮ. ZÁKLAD JE ZJISTIT VÝKON MIKROVLNKY A PAK DODRŽOVAT DOBU VLNĚNÍ DLE RECEPTU. NEVAŘÍM ŽÁDNÝ NÁLEV U OKUREK. VŠE POTŘEBNÉ NASKLÁDÁM DO SKLENIČEK ZALIJU OCTEM A DOPLNÍM VODOU. OKURKY VYDRŽÍ KLIDNĚ BEZ ZTRÁTY CHUTI A KŘUPAVÉ. MOŽNO OVĚŘIT U NĚKOLIK DESÍTEK LI LIDÍ. TAK ŽE TY NÁZORY ROZUMBRADŮ, KTERÉ ČTU JSOU UKÁZKOU NEŠIKOVNOSTI NEŠIKOVNÝCH, KTEŘÍ MAJÍ VŽDY PRAVDU.
13. 7. 2017 16:28
Hella: Dobrý den, mnohokrát Vám děkuji za podporu Ma poprvné jsem zavařila jen sklenici s vodou a mohu říci, že jsem ráno měla co dělat ji otevřít jak byla skvěle zavařena a utěsněna. Dnes jsem nelenila a zavařila jsem si své první okurky! Musím Vám velice poděkovat za super recept - hlavně co se týče postupného zavařování okurek je toto pro mě veliká výhra! Mohu se zeptat, zda máte ještě nějaké osvědčené "nálevy" na ovoce a jinou zeleninu? Jsem opravdu začínající kuchařka, děkuji mnohokrát!
Rajunka
Rajunka
9. 7. 2017 17:00
Rajunka: Přečtěte si znovu uvedený recept, všechny odpovědi na vaše otázky tam najdete. Chápu, že každý má poprvé nějaké obavy. Ale zkuste to s jednou skleničkou třeba jen plnou vody a sama uvidíte.
9. 7. 2017 16:39
Dobrý den,
velice ráda bych vyzkoušela zavařování v MT, ale mám z toho opravdu velký respekt.. Mohu se prosím zeptat na nějaké "fígle"? Používat jedině klasická "točivá" víčka na zavařování a nedotahovat je do maxima, ale jen lehce, či jenom položit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď, jsem začátečník a nerada bych zničila máme kuchyň
velice ráda bych vyzkoušela zavařování v MT, ale mám z toho opravdu velký respekt.. Mohu se prosím zeptat na nějaké "fígle"? Používat jedině klasická "točivá" víčka na zavařování a nedotahovat je do maxima, ale jen lehce, či jenom položit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď, jsem začátečník a nerada bych zničila máme kuchyň
21. 11. 2016 12:39
Pikaso: blbost! Pokud budete v mikráču zavařovat 6 minut, tak vám část nálevu uteče a pokud bude měkké ovoce, bude z něj kaše. Na plný výkon bohatě stačí 2,15 min. a to dávám 4 sklinky naráz. Vše zalívám teplým nálevem
22. 10. 2016 12:58
Ino: Právě jsem si stříkla do textilu.....
20. 9. 2015 08:05
pipre: Kovové víčka a klidně i kovová nádoba neudělá v mikrovlně pražádnou neplechu,pokud se jakýmkoli způsobem nedotýká kov stěny mikrovlnky-to by potom jiskřilo...
21. 8. 2015 19:49
Sklenice se z mikrovnky vyndají, dotáhne se víčko a otočí se na 5 minut dnem vzhůru. Žádne chlazení vodou, horké sklenice by mohly prasknout!
21. 8. 2015 16:14
Prosím o info je třeba po vyndaní z mikrovlnky s slenice zchladit vodou?
26. 8. 2014 20:40
Zavařování v MW je bezva , dá se sem tam udělat sklenička když je doma nějaké ovoce navíc . Bez práce klidně po dvou sklenicích denně , prakticky bez práce a nepořádku.Praktikujeme to tak , že když se koupí nebo donese nějaké ovoce a už to nikdo nechce , tak se udělají jedna dvě sklenice a je to .
V zimě se to hodí . Ovoce je sice po celý rok v obchodech , ale není nad dobrou zavařeninu k obědu .
Jediné co moc neděláme to jsou jablka , ty je líp udělat nově před obědem , provoní kuchyň a ještě jsou bezva .
V zimě se to hodí . Ovoce je sice po celý rok v obchodech , ale není nad dobrou zavařeninu k obědu .
Jediné co moc neděláme to jsou jablka , ty je líp udělat nově před obědem , provoní kuchyň a ještě jsou bezva .
31. 7. 2014 17:05
Vy chytraci, sterlilizovat se ma na 85°, tudiz nemuze ze zavrene sklenice nic unikat, zadna para a tim padem nemuze ani nic bouchnout. Pokud se nekomu vari voda ve sklenici, tak to tam ma moc dlouho a nebo mu trouba prehriva jedno misto.
Sklenice okurek normalne zaviram na fest, davam 750W/4min na sklenici a davam je po 4ks (na okraj talire, prostredek zustane volny!)Nikdy nic nebouchlo.
Kazda mikrovlnka ma vykon trochu jiny a treba to vyzkouset.
Kdyz nevime, tak dame jednu sklenici otevrenou a zkusime treba 700w/4min, pak teplomerem zmerime vodu kolik ma a podle toho upravime cas nebo vykon a pak jedeme na ostro.
Me se osvedcilo pozorovat horcicna seminka, jakmile se zacnou zvedat ze dna, je cas to vypnout (u okurek)
Sklenice okurek normalne zaviram na fest, davam 750W/4min na sklenici a davam je po 4ks (na okraj talire, prostredek zustane volny!)Nikdy nic nebouchlo.
Kazda mikrovlnka ma vykon trochu jiny a treba to vyzkouset.
Kdyz nevime, tak dame jednu sklenici otevrenou a zkusime treba 700w/4min, pak teplomerem zmerime vodu kolik ma a podle toho upravime cas nebo vykon a pak jedeme na ostro.
Me se osvedcilo pozorovat horcicna seminka, jakmile se zacnou zvedat ze dna, je cas to vypnout (u okurek)
16. 7. 2014 08:38
Berudyl: Asi bych si ty sklenice dala stranou do ledničky a snažila se je co nejdříve zlikvidovat např. na koláč nebo knedlíky. Mě osobně taky včera první sklenice meruněk přetekla. Sundala jsem z ní víčko, vyteklou tekutinu z podmisky nalila zpátky do sklenice a pak teprve utáhla. Sklenici mám stranou a kdybych viděla, že začínají ucházet bublinky, otevřela bych jí a pokud by byla zkvašená, tak jí vyhodím, pokud ne, něco z ní upeču.
15. 7. 2014 23:09
Zkusila jsem zavarit merunky, ale obe prvni sklenice vytekly, je to tedy starym vickem nebo ze byly naplnene az temer po okraj? Co s tim pak dal? Zasroubovat i tak, s mensim mnozstvim nalevu? Diky za odpoved!
26. 4. 2014 11:59
A co zavařit ořechy už zavřené !!?? Kdo to zná ať poradí na kolik minut dvě 0.7 sklenice (ořechy) Díky :o)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 6 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 7 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 8 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Jak zpracovat a uchovat letní ovoce. Je plné svěží chuti a vitamínů
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce
Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina
Zavařování v mikrovlnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ0r
110 názorů